Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

honajz 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi. A tahle chytrá je. Celá ta situace je dotažená do konce a popravdě - i když jsem čekal, že se nějak vrátí - takový návrat jsem nepředpokládal. A hlavně vše funguje, jak má, včetně té mystiky kolem pramene mládí, a i ten otravný Furby sem tam pronese dobrou hlášku. Pravda, i ten začátek se krapet vleče, ale pak to pomaličku nabírá rychlost, jako když se utrhne lavina - a s každým dalším "objevem" to jede rychleji a rychleji, až je posledních dvacet minut naprostou kadencí ad absurdum domyšlených a přitom z logiky věci vyplývajících situací. A jak se zdá, touha po fontáně mládí byla, je a bude věčná. Což mi připomíná, že by mne zajímalo, jestli ten ústřední hudební motiv z filmu Fontána vykradli, nebo jde o záměr. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tu sa námet a originalita nestretli s pochopením asi nikoho. Toto keby dostal do rúk skúsený režisér a obsadil tam jednu - dve hviezdy, mohol sa z toho stať trochu aj kult, minimálne by to rozbilo kiná. Toto si už teraz zaslúži kvalitnejší remake. Pre m§a obrovské prekvapenie, pozeratelné, zaujalo ma to, nešklbal som si kotlety a čakal som, ako sa to skončí. A ešte aj tá blondska bola k šežráni. 3 z 5 ()

Reklama

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie, ale že by ma to na zadok posadilo tak to určite nie. Idea rýchlych dní, ktorá sa zmení v niečo oveľa horšie však každý i nepozorný divák spozoruje už niekde na začiatku príbehu. Dej ubieha, nenudí i keď je to celé odohrané v interiéry. Takéto filmy by možno boli zábavnejšie na divadelných doskách. Koniec bol vcelku dobre vymyslený, žiadny skok časom sa totiž nekončí happyendom.... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jestli jste někdy chtěli zkusit LSD, už nemusíte, stačí se podívat na tenhle počin. Chvílema jsem fakt nestačil zírat, co se to přede mnou děje, jaký asi byly asociace tvůrců a co všechna se dá zkombinovat dohromady. Musím uznat, že nápadů (a zajímavých) je tam fakt hodně, myšlenka zajímavá, trošku horší je to se zpracováním. Chtělo by to asi větší rozpočet a zkušenýho režiséra, pak si troufám říct, že by to mohla být dost slušná podívaná. O úplným závěru filmu ani nemluvím, to je průser. Začátek filmu je slabší, dost narychlo se seznámíme s pubertální partičkou, bloncky jsou pěkný (a klasika, musí mít na sobě upnutý tílečka), ale to je tak všechno, herecky taky není o co stát. Mám z toho rozporuplný pocity a nějak si říkám, že i ty 3* jsou s odřenýma ušima. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mínusem jest spoilerodní název, občas divné chování postav a trošku bych chtěl konec více dovršený, dozvědět se co se všechno stalo, jak to teď chodí a tak dál. Né, že by ta partička mladých byla charismatická, ale jsou tam dvě sexy blondýny a jeden sympaťák. Pokud dojde na akci, se kterou jsem ani nepočítal, tak jsou zde solidní fighty s opičákama, kterých se zůčastní Human Predator. Audiovizuálně nápadité, bohaté, pestré a lehce barevné. Co mě fakt potěšilo: u spoustě filmů, které jsou říznuté časovým paradoxem, postrádám strukturu a logiku, se kterou se tvůrci neobtěžují. "Díky" tomu, že postavy příliš nerozebíraj časové paradoxy, to zde nepůsobí jako něco vycucaného z prstu, pouze spíš jako kulisa pro dobrodužství z jeskyně a hlavní partička pořád přemýšlí nad způsobem, jak se s tim vyrovnat a zachránit se z nory a to mi přišlo super. Divák ví, to co hlavní postavy a díky té touze, pouze a jenom přežít, to celé působí dynamicky, napínavě a hlavně to vtáhne do dění. Kameraman Mike Simpson je talentovanej frajer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama