Reklama

Reklama

Chage and Aska: On Your Mark

(hudební videoklip)
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební / Sci-Fi
Japonsko, 1995, 7 min

Obsahy(1)

Hudební klip režírovaný Miyazakim pro japonskou popovou skupinu Chage & Aska. Je dlouhý 6 minut a 40 sekund a v kině byl promítán společně s filmem Whisper of the Heart v době jeho premiéry. Děj tohoto "klipu", který se odehrává v budoucnosti, začíná policejním útokem na sídlo sekty. Dva policisté zde objeví okřídlenou dívku - anděla, který je ihned převezen speciální jednotkou ke zkoumání do futuristické laboratoře. Nálezci s tím ale nesouhlasí a rozhodnou se dívku zachránit. (Jimmmy)

(více)

Recenze (69)

Midnite 

všechny recenze uživatele

Mám rád Miyazakiho tvorbu, ibaže vždy si myslím, že by jeho filmy mohli byť o 20 minút kratšie.. V "On Your Mark" pre zmenu natiskol celý film do klipu k pesničke s takým divným strihom, že človeku sa natíska otázka, či niektoré pasáže nedvojil nasilu len preto, aby sa zmesil do stopáže.. Ten strih je naozaj mätúci, i keď na tretíkrát som sa pomaly začal zorientovávať.. A btw. napadla ma ešte jedna otázka: Prečo polícia začala strielať ako prvá? :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mě tento Miyazakiho snímek přišel trošku jako ptákovina. Nevím, co tím chtěl říci. Klípek sice obsahuje celkem srozumitelný příběh, ale je prostříhán také nevhodnými a zcela se nehodícími flashbacky. Ty na měn působí dojmem, žeč chtěl autor zaplácat mezery ve stopáži písničky. No a když už dělal videoklip, mohl si alespoň vyhrát nějakou výraznou písničku. To co zde hraje je podřadný popík. ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Písničku On Your Mark jsem našla hned, ale přiznám se, že mi trvalo, než jsem našla verzi, o které je tady řeč. Chtě nechtě jsem tedy zhlédla několik různých klipů. A odnáším si z toho dvě zásadní věci - 1.píseň jsem slyšela tolikrát, že bych si ji z fleku střihla někde na karaoke a 2.zjištění, že jsem bezcitná potvora se srdcem z kamene, když mě to nesložilo a nerozbrečelo (soudě podle reakcí na tento klip). ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Tak dá se na to těch 7 minut dívat, ale víckrát bych to už nemusel. Nápis Police v japonském klipu mi také moc nepomohl při hodnocení, hudba není mojí oblíbenou a příběh prostě je. Ve mně emoce nevyvolal. Když odečteme vlastní animaci, tak klipy na youtube od normálních lidí jsou mnohdy zábavnější a živější. Třeba spojení End of all hope a Neon genesis evangelion :-) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho koketovani se seroznim akcnim sci-fi. Kdyby takhle vypadalo vic hudebnich videoklipu, tedy umeleckych del namisto vsudypritomnych zaberu na dementy z nejake skupiny, ve ktere si hraji na umelce s kytarama, bylo by na svete hned veseleji. Tenhle song sice neni zadne extra terno, ale k Miyazakiho grafice se to hodi a reziser se jim odvdecil pusobivym klipem o padlem andelovi z futuristickeho prostredi za pouziti vhodne umistenych flashbacku a nelinearniho vypraveni deje. 7/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama