Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak si to můžu konečně odškrtnout, viděl jsem Cestu do fantazie, nejznámější japonské anime široko daleko. Dopadlo to tak, tak i všelijak. Sen to Chihiro no kamikakushi má své kouzlo, ale jak to tak bývá, těm největším držákům nepodlehám a jsem naprosto imunní, proto mi to přišlo přeplácané, příběh zbytečně překombinovaný, kýčovitý. Animace na jednu stranu úžasná, na druhé strašná. Ale takhle to v asijských anime chodí. Chihiro mi nesedla, její hlas mi způsoboval headache třetího stupně. Ale hudba byla okouzlující a uklidňující. Když si to shrnu, my máme Alenku v říši divů a japonci Spirited Away, jenže, Spirited Away není pro děti, ale vypadá tak. Není ani pro dospělé, ale snaží se o to. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvedám své původně 4 hvězdičkové hodnocení na maximum, protože mě to bavilo ještě víc než poprvé. Jsem v pokušení ptát se sám sebe, zda to není náhodou nejlepší animák, co jsem kdy viděl - a to animáky obecně moc nemusím (obzvláště ty adorované z dílny Pixaru z posledních let). Ta bezbřehá studnice nápadů, kterou je tento film prošpikován, mě naplňuje úžasem nad japonskou kulturou a režisérovou kreativní duší. Ten dojemný příběh plný krásné hudby si mě zcela podmanil a okouzlil. Obdivuji kompaktnost světa, který film vykresluje - vše mi tam přišlo nesmírně promyšlené a tvořící fungující ekosystém, odzbrojující svou bizarní poetikou, tolik cizí čemukoli, co znám z euroamerické kultury. Vlastně, jsem ohromen a nemám slov - filmový skvost. Poznámka: nutno vidět v originálním japonském znění, které podtrhne celkovou působivost. Viděl jsem kousek v českém i anglickém dabingu a bylo to o ničem - člověk se tak připraví o polovinu dojmu. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nad fantazií tvůrců zůstává rozum stát, stejně tak nad skvělým výtvarným zpracováním (na kterém mi vadí jedině anime lidé, ale to je asi můj problém, kterého se snad časem zbavím a neberu to v hodnocení v potaz). Ten barevný svět plný nápadů ale zaručuje tomuhle filmu naprůměrnost a příběh, tolik odlišný od americké produkce, jakbysmet. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Připomíní mi to trochu Alenku v říši divů, ale mnohem mnohem lepší Alenku. Miyazakiho svět fantazie je opravdu kouzelný, je neuvěřitelné, jaké postavičky se v něm objevují, jaká kouzla a nápady. Chihiro se díky své nedobrovolné výpravě do tohoto podivného světa mění z nešikovné a bojácné dívenky na statečnou a samostatnou dívku, nachází přátele a lásku a vy jí celou dobu hrozně fandíte. Tradičně nádherné animace i hudba jen završují dokonalost tohoto krásného anime. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tím nejlepším z Cesty do fantazie byla pro mě hudba. Ve spojení s nádhernou animací, kterou oceňuji až teď po shlédnutí mého druhého japonského anime, tvoří tak emocionální náboj, až to mezi mnou a televizí doslova jiskřilo. Dalším důležitým prvkem je samotný děj, který doslova bují fantazijními nápady. Sice jsem byl místy trochu (ale opravdu jen trochu) mimo mísu, jelikož Japonsko má přeci jenom JINOU kulturu, ale zároveň jsem té "odlišnosti" postupně propadával. Ještě jedno anime a bude ze mě fanoušek. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně s páchnoucím démonem se z obrazu náhle vytratí košťata a úplně zmizí visící provaz. (CrypzzXD)
  • Písničku, kterou si zpívá správce lázní, složil sám režisér Hajao Mijazaki. (Witta)
  • Na nahrávání hudby byl pronajat koncertní sál v Tokiu. (Witta)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama