Reklama

Reklama

Kaosu

  • USA Chaos
všechny plakáty

Obsahy(1)

Saori (Miki Nakatani), manželka bohatého obchodníka, byla unesena. Únosce žádá po jejím manželovi výkupné, ale je to všechno skutečné? Jedná se o skutečný únos? Je Saori skutečně manželkou svého muže? Ponořte se do mysteriózního thrilleru Hidea Nakaty, ve kterém chaos rozhodně nechybí. (HanzoBureshi)

Recenze (12)

tombac 

všechny recenze uživatele

Hideo Nakata se v thrilleru Chaos svým způsobem snaží vyvolat chaos v hlavě diváka. Patálii kolem jednoho únosu opakovaně zašmodrchává skoky v čase, kdy na povrch vyplouvají nové skutečnosti, takže drží diváka v napětí, jak se to vlastně vše seběhlo a jaké byly opravdové motivace a vztahy postav. Bezesporu působivý a přemýšlivý přístup. Ale ve filmu mi chybělo více vyhrocenosti a živočišnosti v chování aktérů (když už se v jiném komentáři zmiňuje Sympathy for Mr. Vengeance). Tak nějak na mě z filmu čišel chladný kalkul. Bavil jsem se, ale Chaos bych rozhodně nenazýval ohromujícím thrillerem, u kterého jsem si okusoval nehty (viz profil režiséra). Nadstandardním krimi thrillerem, to ano. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepsi film Hideo Nakaty. V nekterych niancich to mozna trosku prepali, ale gradaci filmu tim poskodi jen velmi malo. Roztomily hudebni doprovod od skveleho Kenjiho Kawaie. Skoda, ze divak ve finale nemuze lepe vypozorovat motivaci stezejni postavy Satomi (Miki Nakatani). Pro milovniky asijskeho mysteriozna a krimi nicmene velice potesujici. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neskutočná nuda plná chaosu, takže ten názov tam sedí ako voda na mlyn! Jednu * dávam za tú ezoterickú muziku, bo tá sa mi tam naozaj páčila, inak to celé stálo zahovno ! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

S pragmatickou precizností natočený temný krimi thriller s lehce mysteriózní atmosférou. Chaos patří k té části filmografie za kterou se Hideo Nakata skutečně stydět nemusí. Na filmu s námětem únosu by toho nemělo jít příliš moc vymyslet nicméně Nakata přesto očekávanou zápletku solidně zamotává. Film se tak zkušeně vyhýbá potenciálně hluchým místům a drží poutavé napětí od začátku do konce. 85% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Puzzle, jehož skládání přináší skutečně mimořádný thrillerový zážitek. Minimálně stejně dobré jak např. Sympathy for Mr. Vengeance. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Docela zklamani na to, ze to ma na svedomi clovek stojici za spickovym Ringu a stejne dokonalym Dark water. V pozdejsi fazi jsem vubec nevedel ktera je ktera a o co tam vubec jde. A jeste ke vsemu je to hrozne utahany a nezazivny. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Jak už název filmu napovídá, tak se skutečně jedná chaos, ale je to několikrát geniálně šokující CHAOS! Od Hidea Nakaty mám nejraději Ring, ale toto je každopádně hned za ním. Při sledování jsem byl několikrát dost překvapen, protože pohrávat si s divákem, díky několikrát nahranému divadélku, je opravdu zábavné. Z počátku jsem si myslel, že se bude jednat o nějakou jednoduchou záležitost podle jednoduché šablony, ale toto byl sakra geniální nápad. Dvakrát jsem měl dokonce i nahnáno, díky tmavému vizuálu a zvukovým efektům. A samozřejmě, že Kenji Kawai odvedl opět dobrou práci. Obsazení je také na skvělé úrovní a Miki Nakatani z Ringu samozřejmě potěšila. Je to slušně nadprůměrný thriller, který mě rozhodně nenudil. Mám pár otázek, ale není to nic velkého. Mé hodnocení: 8/10 ()

Reklama

Reklama