Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě mořské panny poznávají svět varšavských tanečních párty 80. let plných neonových světel a flitrů. Přes noc se stanou senzací celé scény, avšak stačí jedno zlomené srdce a situace se vymkne kontrole. (Skylink 7)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (30)

mira007 

všechny recenze uživatele

Bizarní polská variace na Malou mořskou vílu v ujetém filmu kombinující žánry drama, absurdní komedie, horor, romantiku až erotiku ( dvě hlavní hrdinky permanentně nahaté ) a ambicí uměleckého psychologického filmu zabaleného do muzikálu ( polovinu času sled tanečních popových klipů ). Dvě mořské panny vylezou z vody a skončí v night clubu, kde mají pěvecká čísla polského popu. Michalina Olszanská v hodně ujetém filmu, který beru jako filmovou kuriozitu než plnohodnotný filmový zážitek. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu vás asi nepřekvapí, že film je takvou ujetou verzí pohádky o Malé mořské víle. Atmosféra filmu je skvělá, trochu pohádková, trochu magicko-realistická a trochu pornografická. A nenechte se mýlit, ty dvě holky mají právem zuby a ocasy jako barakudy. Čili i na krev dojde. Asi nejlepší částí filmu jsou hypnotická hudební čísla. Co filmu podráží nohy je konec, od kterého bych čekala vzhledem k odvážnosti filmu něco přece jenom inovativnějšího. ()

Reklama

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Mým problémem je, že ač se snažím, tak v tomto případě nedokážu býti objektivní a pravděpodobně budu film hodnotit výše, než normální člověk, neboť mám rád všechno polské. Po Odrůbežení se jedná asi o druhý nejbizarnější film letošního KVIFF, což mu ale budiž ke cti. Co se týče pozitiv, tak určitě chválím použité songy, neboť většina z nich je opravdu povedená a další velké plus vidím ve velmi dobrém výkonu (hereckém, pěveckém i tanečním) dvou hlavních protagonistek. Fakt, že obě z nich jsou ve filmu velmi často nahé, hodnocení ještě lehce vylepšuje :-P Děj by se asi nedal označit za zrovna strhující, ale i tak se jedná o solidní zábavu, na které oceňuji především originalitu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Polský snímek „Vábení sirén“ je další zajímavou ukázkou toho, jak spojit horor a muzikál a ukázat, že tohle spojení funguje. K tomu si připočtěte velmi konkrétní prostředí, jež nám může být docela blízké, bizarní příběh o tom, jak se mohou dvě nevinné dívky zkazit, respektive jak je může zkazit prostředí, a dostáváte zážitek, který je jednoznačně jedinečný a nebude se hned tak opakovat. Netvrdím, že ale nutně skvělý. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tohle šupinaté disko by se dal žánrově odbýt jako bizarní drama, ale jde spíše o mytický muzikálový thriller s gore výjevy. Netradiční debut, který měl velmi solidní rozpočet (3 miliony dolarů) a prodal se do řady zemí. Film vypráví o dvou mořských pannách Stříbrné a Zlaté („Hepnarová“ Olszanská), které se dostanou do světa lidí, který je zasazen do ponurých barev komunistického Polska. Od nevinné víly z disneyovského animáku by se však tyto zpěvem vábící sirény nemohly lišit více. Pracují v nočním klubu jako zpěvačky a striptérky, které svými lascivními pohyby a velkými ocasy dostávají diváky do varu./// Film je protkán polskými písněmi a americkými hity ze 70. let, které však svým textem poněkud překvapivě s příběhem korespondují jen málokdy. Nazpívány jsou však zcela bez playbacku a pouze herci. Muzikálové snahy se jeví velmi ambiciózně, neboť ve filmu jsou písně velmi odlišných žánrů, což nebývá pro muzikály pravidlem, výběr však koresponduje s žánrovou rozháraností a celkovou bizarností filmu. Černohumorný tón prostupuje snímkem již od začátku, kdy jsou obě bytosti ihned zaměstnány, aniž by kohokoli více zajímalo, co jsou vlastně zač a jak je vůbec možné, že existují./// Ve většině scén mají panny odhalená prsa, tváří se nesmírně nadrženě a hypnotizují očima, což se po čase poněkud vyčerpá. Když mají hlad, narostou jim ostré špičáky a nastávají jatka, která má na svědomí Zlatá. Stříbrná je spíše romantickou bytostí, která se zamiluje do místního basisty, avšak vzhledem k tomu, že zde platí pravidla o proměnění se v mořskou pěnu z Andersonovy pohádky, musí si bytost dávat pozor. Napětí ale pramení z toho, že do poslední chvíle netušíme, jaké atributy z pověstí a pohádek fikční svět přejal, a také nevíme, jak takovou mořskou pannu ulovit a postavit před spravedlnost, když si drze odplave do Ameriky… [LFŠ 2016] ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama