Reklama

Reklama

Pink Floyd - High Hopes

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1994, 8 min

Obsahy(1)

Poetický, lehce surrealistický klip k písni High Hopes. Video režíroval dlouholetý spolupracovník Aubrey Powell, jenž stojí také za řadou obalů alb Pink Floyd a dalších kapel. (ellniora)

Recenze (17)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Storm Thorgerson s Davidem Gilmourem si buď museli šňupnout dost dobrej matroš nebo mají schopnost spatřit úplně jiný svět než my ostatní. I když je ten klip absolutně nepochopitelný (typický surrealismus), tak je na druhou stranu překrásný. Stejně tak úžasný jako je samotná píseň. [207. hodnocení, 14. komentář, 96%] ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá pesnička. Vždy mi vie priviesť pocit konca sveta. Toto bola prvá pesnička od Pink Floyd ktorú som si zamiloval. A ten videoklip je tiež bombastický. Milujem ten surrealizmus ktorý musíte skúmať aby ste pochopili význam a rovnako tak aj čo sa týka piesne. Dokonca by som aj povedal, že toto je jedna z najlepších piesni histórie podobne ako aj Smells like teen Spirit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "High Hopes" je posledná záverečná, v poradí jedenásta skladba zo štrnásteho štúdiového albumu anglickej art rockovej hudobnej skupiny Pink Floyd. Album nesie názov "The Division Bell". Vyšiel dvadsiateho ôsmeho marca roku 1994 pod značkou vydavateľstva EMI. K songu "High Hopes" bol  vyprodukovaný oficiálny videoklip. Natočil ho režisér Storm Thorgerson, ktorý dlhé roky spolupracoval s touto kapelou. Tento takmer osem minútový, emotívny, umelecký klip sa zaradil medzi vrcholné diela progresívnej art rockovej video tvorby. Je to dokonalé. Ťažko hľadať slová, ktorými by som to vystihol. Treba to vidieť a precítiť. Má to nesmiernu silu. Vizuál, hudba, atmosféra, to všetko za plný počet hviezdičiek. ***** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Like from another world. Goosebumps everytime. This song hurts. Je to jako mlhavá, zaprášená vzpomínka na dávné časy, kdy život ještě nějak dával smysl a lidé vnímali vůni trávy a modrou oblohu... Metallica má Bells Tolls, AC/DC má Hells Bells. Pink Floyd mají High Hopes:) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • První píseň rozepsaná pro album "The Divison Bell". Dopsali ji ale až jako poslední. (ellniora)

Reklama

Reklama