Reklama

Reklama

Můj bratr Ota Pavel

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vzpomínání Otova staršího bratra Huga na svého slavného sourozence. Otvíráme svět rodiny Pavlovy s jejich drobnými všedními radostmi, ale také stíny, které na ní dopadly po propuknutí nemoci spisovatele, novináře a sportovního reportéra Oty Pavla. Tentokrát z pohledu jednoho ze starších bratrů Huga, který zemřel v lednu 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Velkému českému i československému spisovateli a novináři byla vzdána náležitá úcta a současně byl přiblížen i jako člověk, jehož život a dílo byly vzájemně úzce spjaty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Rybarina je svoboda osvobozujici od dennich starosti, protoze u vodu uplne zapomenete" rika Hugo. Folkove vecery U rozvedcika musely byt bezvadne. Takový zvrat v závěru jsem nečekal. Nedivím se , že v dokumentu chyběla poetika Oty Pavla a mé nejoblíbenější řeky Berounky. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění Huga Pavla o celé své rodině (tatínkovi, mamince i bratrech) se speciálním důrazem na nejmladšího bratra Otu. Nechybí ani vzpomínky na strejdu Proška, který byl (zasloužené) brán také jako člen rodiny. Hlavní slovo má z pochopitelných důvodů také řeka Berounka a dozvídáme se spoustu zajímavých informací z jejich života. Jak těch všeobecně známých, tak i těch časem pozapomenutých a nechybí ani vzpomínky osobní a méně známé či dokonce neznámé. Život Oty Pavla byl velice pestrý a i když "osud" k němu nebyl zrovna moc laskavý, jeho nezapomenutelné lidské příběhy byly bohužel násilně přerušeny těžkou nemocí. Přesto, že jeho tvůrčí kariéra byla takto bohužel "násilně" zkrácena, zůstalo toho po něm neuvěřitelně moc. Kdoví, co všechno by nám ještě "pověděl", kdyby byl pořád mezi námi :-? ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Pro mě hromada zajímavých informací a historek o velkém spisovateli, o kterém jsem nyní zjistil, že nevím vlastně vůbec nic. Hugo splnil svou životní misi a své vzpomínky nám předal doslova za minutu dvanáct. Co stálo za vznikem slavných knih, jak rodina žila a jak tatínkovi Popperovi jednoho krásného dne došla trpělivost, že se po nich pořád někdo vozí kvůli "židovskému původu"... Mimochodem jsem přesvědčen, že mi jedna má češtinářka kdysi vštípila naprosto mylnou informaci, a sice že Otův tatínek a bratři zahynuli v koncentračním táboře. Po letech jsem zjistil, že je to všechno jinak. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin českého jazyka a literatury. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Otovi Pavlovi, přičemž o této osobnosti vznikly i lepší projekty. ()

Reklama

Reklama