Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlápek v kápi s umělým tech-okem kráčí světem, ve kterém se lidé (a upíři a mutanti a další verbež) řežou granátomety i magií. Kde česká krajina dostala pořádně zabrat kvůli století válek a bytostem, které k nám přišly z Druhé strany. Spasitel hledá svou duši a pravdu o své minulosti, k tomu mu dopomáhají brokovnice Margareth, granátomet Grayson a obrovský revolver Zabiják Démonů. Živí se výhradně jako námezdní lovec a prodává zboží, které sám nalezne v opuštěných vesnicích. Jeho život nabere nečekané obrátky ve chvíli, kdy se dozví, že před několika desítkami let sám vedl armádu démonů proti lidem v největší bitvě naší doby - Bitvě u Sevastopole. Může to být vůbec pravda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na fanouškovskou záležitost natočené výborně a některé pasáže se dají označit za plně profesionální. Vůbec bych se nebál Šetkovi a spol. svěřit větší rozpočet, aby natočili plnohodnotného Žambocha. Dalším pozitivem jsou animované sekvence, které byly jedním slovem parádní a ani tady bych se nebál klasického celovečeráku. Jenže jak už to tak bývá, největší slabinou jsou herci. Nejde ani tak o mimiku jako spíš o hlasový projev. Já vím, že to k podobným projektům patří, protože učinkující mají k profesionálním hercům daleko, ale já se od toho nedokážu oprostit. A k tomu ještě ty mizerné postsynchrony. Každopádně talent tu máme, tak se od něj třeba někdy v budoucnu dočkáme nějakého pořádného postapa. 60% ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Šetek je pro mne po shlédnutí jeho dvou sci-fi počinů takový nastupující český Uwe Boll. Jednu hvězdičku dávám za odvahu něco takového vypotit a za koně, kterej měl prej vnitřek od Mitsubishi, což byla ale stejně informace k ničemu, jelikož ho zase hned vrátili majiteli do stájí, což bylo nakonec dobře, protože z něj nikdo aspoň nespadl. Masky, herci, akce, kamera, střih, styl vyprávění, zkrátka všechno tu bylo totálně amatérský, a jen proto, že to byl fanouškovský film za pár korun, tomu nebudu dávat vysoké hodnocení, když to bylo nekoukatelný. Obzvlášť trapný bylo, když někdo z těch neherců promluvil. Znělo to stejně směšně, jako když školák u tabule o češtině recituje nesmělým hlasem básničku od Jaroslava Vrchlického. Dokonce už nezbyly peníze ani na to, aby to bylo barevný, tak tomu megadrsnýmu spasiteli s plastovym okem a gumovou koupací čepicí na hlavě alespoň za pár korun vybarvili kapucu na červeno po vzoru Sin City, aby se neřeklo. Přesto se ale na další film od Šetka zase podívám, protože bych si hrozně přál, aby už konečně natočil něco koukatelného, jelikož nynější režiséři neuměj točit nic jiného, než stokrát omletá rádoby vtipná rodinná dramata alá Wiewegh, která si můžu prožít doma v klidu sám, stačí se pohádat s přítelkyní. ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že prakticky všechny žánrové amatérské filmy v našich luzích a hájích opakují neustále dokola furt ty samé chyby. Tou největší tady (podobně jako prakticky ve všech ostatních) je vachrlatý scénář plný wtf momentů a dialogů v kombinaci s lidmi, kteří ale neumí hrát ani mluvit. Přidejme do toho problematické postsynchrony a děj, který mi jakožto nečtenáři knížky vůbec nedával smysl a máme tu dokonalého zabijáka jinak velmi velmi nadějného kousku. Protože ten atmosféru dobře ždímající vizuál doplněný velmi povedenou kamerou, dobrou hudbou a naprosto skvělými animovanými sekvencemi si prostě zasloužil něco lepšího. Kdyby se všech mluvících rolí ujali - klidně amatérští - herci místo postapáků a náhodných kámošů, a kdyby tvůrci natočili třeba nějaký jeden příběh z té knížky, mohla by to být pecka. Takhle člověk až příliš často trpí. Ale jinak mě hrozně mrzí, že dávám tak málo a nechci, aby si to tvůrci brali zle. Takže jako disclaimer dodávám: Jste dobří, že jste to zrealizovali, to srdíčko tam je a za spoustou věcí je vidět hodně poctivé práce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na české amatérské poměry mi to přišlo celkem dobré. Šetek se od minula o něco zlepšil, hlavně co se akčních scén týče. Sehnal hromadu lidí, kteří mu zde hrají, akorát problém je v tom, že někteří se sice tváří strašně drsně, ale když promluví, je to celé na smích. Zase na druhou stranu, u amatérského filmu s tolika neherci se to dá čekat a navíc tu jsou i ti neherci, kteří hrají celkem obstojně. Co mi zde spíš vadilo byly divné skoky v ději a jeho určitá překombinovanost, ale fakt nevím, jestli je to vina filmu nebo knihy. Tak jako tak, ten scénář se nepovedl a pohromadě to moc nedrží. Má to i víc chyb, některé scény taky nevypadají zrovna dobře, ale celkově to vůbec není špatný pokus o českou amatérskou akční fantasy/sci-fi. Rozhodně by se měla ocenit odvaha tvůrců, protože v Česku takové filmy nikdo tady netočí a peníze se dávají na stupidní a nevtipné romantické komedie nebo na nepovedená a nefunkční dramata, sem tam se ještě podpoří nějaká pohádka. Ale tady se někdo, konkrétně Šetek a už podruhé, snaží dostat do Česka akčňáky a je vidět, že se zlepšuje. Tak jen ať točí dál, protože v Česku je to co se žánrů týče pořád jedno a to samé dokola. A něco jiného se tu objeví jen zřídka. 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dokud postavy nepromluví, docela to jde. Jenomže postavy začnou mluvit moc brzy. A navíc smrtelně vážně (respektive jen smrtelně), takže výsledek je zhruba stejný jako Prach a broky. Tedy nic moc s tím, že tvůrci se ale určitě dobře bavili. Nicméně animovaný úvod byl fajn a líbilo by se mi, kdyby byl animovaný (a podstatně kratší) celý Drsný spasitel. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v prostorách bývalé raketové základny poblíž obce Bratronice, kde se mimo jiné pořádá postapo festival Junktown. Ve filmu si zahrálo i plno aktérů/pořadatelů tohoto festivalu. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama