Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) se touží utkat s nejlepším šermířem, Třetím mistrem (Kenny Lin). Když ovšem přijde do jeho domu, dozvídá se od jeho otce, že je již mrtvý. V tu chvíli ztrácí chuť dál bojovat, stáhne se do ústraní a usadí se na hřbitově poblíž malého městečka. V té samé době se v místním nevěstinci objeví mladík Ah Chi, o kterém nikdo nic neví. Sblíží se tam s prostitutkou Li a po odchodu z nevěstince začne pomáhat její rodině. Netrvá dlouho a Yenovy a Ah Chiho cesty se zkříží. V tu chvíli začne na povrch vyplouvat i Ah Chiho tajemství. (LangiJ)

(více)

Recenze (24)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sword Master se v mnoha ohledech odlišuje od všech kung-fu filmů, které běžný filmofil zná. Přestože se děj odehrává v historických kulisách, je vše zapatlané digipozadím, jakoby šlo o nějakou fantasy videohru. Není to rušivé, ale společně s hudbou to dodává trochu béčkovou atmosféru. Choreografie soubojů byla pěkná, ale jistě ne dechberoucí a zatímco třeba z Hrdiny si pamatuju většinu bojových scén, tady to moc nehrozí. Navíc se těch šarvátek zase tak moc nekoná, protože ambice šermíře Yena, porazit Třetího mistra, jsou jen jednou dějovou linií. Tou druhou je samozřejmě milostný příběh, kde jak už to tak bývá, jsou všichni zamilovaní, ale současně mají tu smůlu, že je jejich láska neopětovaná, nebo se vyskytnou nějaké ty komplikace... . A aby toho nebylo málo, scénárista se rozhodl dochutit vše filosofickým přesahem, kdy se hlavní hrdina snaží vymanit ze svého předurčení... . Námět vskutku bollywoodské rozmáchlosti. Chyběl už jen ten zpěv. Víc než u jiných čínských filmů, je Sword master vysloveně o vkusu. Do mého se netrefil a pokud čekáte něco jako Tygr a drak, tak budete velezklamaní. Velká škoda, že se děj nemotal mnohem víc kolem postavy šermíře, která měla šmrnc a slibný potenciál. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem viděla film podruhé a musím říct, že se mi líbil víc než napoprvé. Věci, které mi tam dřív celkem vadily (nereálné scény, lehké přehrávání a ujetost v nevěstinci, potetovanost hlavního hrdiny), mi teď na nervy už tak nelezly. Navíc se mi líbily souboje, vizuální stránka a i mě víc zaujal příběh. Na 4* to sice stále nevidím, ale 3,5* si to ode mě zaslouží. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Škoda protože tohle mohlo mít náběh na docela dobrý film. Jenže mám pocit, že v těchto velkofilmech zapomněli na jedno zásadní - na akci. Jasně, ona zde akce nechybí, ale je jí překvapivě málo. Tak málo, že se musíte těšit na každou další a doufat, že přijde co nejdřív. Když přijde, je většinou dobrá, ale není úchvatná. Ne v tomhle případě. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Derek Yee si před 40 lety zahrál ve filmu Death Duel, nyní se rozhodl oprášit dávnou klasiku jako režisér. Je to typický wuxia film, který chce čerpat ze zlatého období Shaw Brothers. Souboj sekt bojového umění o moc jsme viděli již mnohokrát, po této stránce nemá příběh moc co nabídnout, scénář někdy umí naservírovat krásné retrospektivní momenty, jindy je zase až příliš jednoduchý, jakoby chtěl spoléhat na atmosféru, souboje. Silnou devizou filmu jsou jeho postavy, herci, Yen Shih-san (Peter Ho) září v roli nelítostného zabijáka, který náhle musí změnit svůj život, už nedoufá, že potká svého hlavního soupeře, tím je Třetí mistr (Ah Chi), hraje ho Kenny Lin, který se snaží držet mimo svět boje a elit (většinu filmu ho Peter Ho nelítostně válcuje herecky). Jenže jeho osud a lehce šílená, chladně psychpatická snoubenka Mu-Yung Chiu-Ti (hraje ji vynikajícím způsobem a důvěryhodně Yiyan Jiang) ho stejně dostihne. Film má perfektní OST, velmi zajímavou vizuální stránku, která však někdy zůstala na půli cesty, občas ty CGI kulisy působí moc okatě a divně, stejně tak zamrzí digitální koně (skutečným v akci se nic nevyrovná), nicméně použití barev, filtrů, kamera obecně je na velmi vysoké úrovni, jednou to nové estetické pojetí dopilují v HK k dokonalosti a klesne nám všem čelit. Jasně to vychází z čínského klasického malířství, fakt to vytváří velmi silnou atmosféru. Teď je však stále na čem pracovat, další silnou stránkou filmu jsou souboje, skutečně perfektně propracované a památné, nudit se u filmu rozhodně nebudete, za mě tři a půl hvězdy. Po repríze musím zaokrouhlit na 4 hvězdy, tento typ wuxia je přece jen hodně neobvyklý a zajímavý oproti žánrové konkurenci. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presné taká tá číňanovka, kde sú vzdušné súboje, čínski smrťožrúti, málo postáv, zaujímavý dej, akcia správne dávkovaná a nemá to milión hodín. Obe hlavné postavy vykreslené, dá sa s nimi súhlasiť, alebo aj nie. CGI miestami otravné, ale nie až tak, ako je zvykom. Veľmi príjemná oddychovka, ktorá sa zbytočne nehrá na niečo, čo nie je. 3 z 5 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na románu „Death Duel“, který napsal Gu Long, rodným jménem Xiong Yaohua. (Rominator)

Reklama

Reklama