Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (176)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úspechom na Oscara je skutočnosť, že film v ktorom nie je žiadna zápletka a ktorý trvá pomaly tri hodiny nestihne nudiť. Atmosféru, o nič iné v tomto filme nejde, vytvárajú hlavne neherci, ktorých vyberali rovnakým spôsobom ako Krystal nachádza zamestnancov. Dve z troch ústredných postáv obsadili Shia LaBeouf a Riley Keough. A treba uznať, že Riley (neprekvapivo), ale aj Shia (prekvapivo) boli trefou do čierneho. Hlavne Riley a jej pragmatická mrcha Krystal by si zaslúžili oveľa väčší priestor. Nenudil som sa, zažil som realitou smrdiacu a nikdy nekončiacu cestu naprieč Amerikou. Plná zbytočných existencií, plná nenaplných snov. "Dokument", ktorému chýbal zásah scenáristu a aj strihača. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Honey dozrává jak víno. Po filmařské stránce výjimečné dílo ve všech podstatných aspektech tohoto oboru (už jen ti neherci a mnou definitivně rehabilitovaný Shia). Prvotní pocit emocionální plochosti je způsobený jen režisérčinými rafinovanými hrátkami s katastrofou. Hmatatelný návrat do náctiletosti. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová road movie naplnená slobodou, spontánnosťou a poznávaním "neturistickej" Ameriky. Emocionálnu údernosť režisérkinho Fish Tank nedosahuje ani zďaleka, a dejovo je HODNE riedka, čím niektorých divákov unudí a iných pohladí. Vyhýba sa totiž akýmkoľvek zápletkovým klišé a zostáva (kryštalicky) čistou hippie pocitovkou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Andrea Arnold /Red Road/ sa konecne predviedla. Asi si konecne napozerala doma v obyvacke dostatok Road Movies, a taxa rozhodla ze aj ona nieco natoci. A dobre urobila! Vysrala sa na dejovu liniu - ja sa ospravedlnujem, to mi zase uletelo, chcel som pochopitelne napisat, ze film nema dejovu liniu a je to len sled volnych asociacii a scenok, ktore drzi pokope rezia. A ono to funguje - hlavne ako spoznavanie ciest USA niekedy v roku 2016 : 92 % ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Andreiným Akvárkem a Spring Breakers Harmonyho Korina. Hlavně díky kameře velmi stísněný a bezvýchodný film. Na to aby se American Honey dal brát jako regulérní sociální drama, místy příliš audio-vizuálně-i-obsahově ustřeluje a dostává se "ven z koryta", následně se ale vždy vlije zpátky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Herec Shia LaBeouf (Jake) byl zraněn při natáčení, když prováděl kaskadérský kousek, který zahrnoval rozbití okna jeho vlastní hlavou. Herec vyvázl po tržných zraněních hlavy a rukou s několika stehy. (filmsim)
  • Během natáčení po vzoru hrdinů všichni spali jen v těch nejlevnějších motelech a najezdili neuvěřitelných osmnáct tisíc kilometrů. (Zdroj: Cinemart)
  • Timeline: Režisérka začala psát scénář v roce 2013. Později se nechala slyšet, že vycházela z článku New York Times, který veřejnost informoval o skupinách lidí, prodávajících předplatné časopisů. O rok později byli ohlášeni producenti a název filmu. V březnu 2015 proběhly první castingy v Oklahomě. Režisérka hledala talenty na plážích a ulicích a oslovovala podnapilé mladistvé. Na pláži režisérka narazila také na Sashu Lane i s jejími přáteli, kteří byli na jarních prázdninách. Zbytek obsazených herců byl nalezen na parkovištích, staveništích a ulicích. V dubnu byl obsazen Shia LaBeouf. Začalo se natáčet v květnu ve městech Muskogee, Okmulgee a Norman v Oklahomě. O něco málo později se štáb pohyboval v Mission Hills v Kansasu a v okolí Kansas City v Missouri. Natáčení poté probíhalo také v Missouri Valley v Iowě, v Omaze a Grand Islandu v Nebrasce a ve Willistonu v Severní Dakotě, kde byl po zranění hospitalizován Shia LaBeouf. Poslední klapka padla 5. července. Na počátku roku 2016 zakoupila práva na kinodistribuci společnost A24. Film si odbyl premiéru 15. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes, kde soutěžil o Zlatou palmu. Road film se objevil v kinech 30. září. (Hal_Moore)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama