Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od těch kreslených sraček se na 3D anime dá skvěle koukat a audiovizuálně je to vážně paráda. Z hlediska děje se logicky nic úžasného čekat nedá, ale nenudí to, bitevní sekvence jsou na hranici dokonalosti a celkově je to takový moc příjemný výplach, od kterého člověk dostane přesně to, co čeká - jednoduchou, skvěle vypadající zábavu. 85% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracováno. Dějová linie držela plynulost. Nad "příšerkami" zamhouřím obě oči. Celkově velmi dobrá spokojenost. Začínám věřit tomu, že do padesáti let mohou reálné herce vystřídat herci virtuální-animačními programy stvoření.... Sečteno a podtrženo: Známka lepší Velmi dobrá, což znamená 85%, a tedy 4 hvězdy plus. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dechberoucí, akčně obstojné, zasazením japonské (tedy svým způsobem originální, ale záleží kolik má člověk nakoukáno), postavami spíše unylé, příběhově.. No má to jistě potenciál a celá ta "hra o trůny" a pletichy tajných agentů byly zajímavé, ale nakonec se to stejně svrhne v exploze a vizuální obžerství. Proti čemuž nic nemám, ale ta variace na Minatův Hiraishin, na které je postavená veškerá akce mohla být choreograficky zvládnutá zábavněji. Ale hlavní problém bude asi v tom, že mě nezaujaly postavy. Anglický dabing na špičkové úrovni, ale Lena Headey byla na Lunu trochu stará (resp. nedokázala změnit hlas tak, aby Luně seděl). Prostě průměr, maximálně mírný nadprůměr. 6/10 ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Bolo to... divné. Frajeri v lesknúcej sa zbroji zdvíhajú telefónne mobily, vo svete mágie a chodiacich démonov používajú lamborghini, bilboardy, číňanky a chodia na turecký kebab či šašlik. Silne urbanizované mesto je vlastne stále ľudoprázdne, scény sú divne zostrihané a super premakaná animácia sa tu premrhala na 1,5 hodiny statických dialógoch. Dačo tam nepasovalo. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Pojďme zkusit rozebrat, o co těm klukům japonským tam venku vlastně jde. Tak buď udělám herní celovečerák, který uzpůsobím i pro diváky neznalé her, nebo prostě udělám hardcore filmík pro fanoušky, který nebudu distribuovat do éteru a nechám to jen jako bonus ke stopadesátému hernímu dílu, ne? A oni takhle do kin/televize pustí něco, co na neznalého diváka úplně sere, ale to takovým způsobem, až zůstává rozum stát. Od začátku na mě chrlili jednu cosplay postavu za druhou, k tomu jejich povahy a kouzla ala "no však to přece znáte z her", pak tohle království, tamto království, támhle ty záporáky, tyhle příšery, no však to přece znáte, že jo, až jsem si připadal jako ten Pandrhola, kterého na sílu krmí mlátem, že z toho koulí očima. S každou další přeplácanou cosplay postavou typu chlap s kaubojským kloboukem neladící ani do sci-fi, ani do fantasy, jsem byl víc v háji ohledně kdo, co, proč, jak a tím pádem mi veškeré dění bylo neskutečně u řiti. Víc vytrhnout z kontextu to fakt nemohli. Krom toho mi vždycky na téhle frančíze (stejně jako u Star Wars) strašně vadil ten žánrový kočkopes, kdy se tam mezi sebou hádá sci-fi a fantasy, proto jsem hry nikdy nehrál. A v kontextu toho, jak moc je to zahlcené mírou sci-fi/ fantasy a že jde o animák, se to bere vážně a dospěle takovým tím nesympatickým způsobem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama