Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na japonské animaci je strašně moc vidět, jak se chce přiblížit realitě a jak se jí to postupně stále více a více daří, kdy v některých scénách je rozlišení na první pohled skoro nemožné. Jenže už od prvního dílu se s touhle sérií vleče skutečnost, že příběh je až někde v pozadí. Efektní, hezké na oko, ale tak nějak prázdné. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Full CGI orgie s omračující vizuální stránkou , nádhernou stylizací kombinující high fantasy styl (styl architektury v Gotickém slohu) s naší realitou (plus nejlepší reklama na nejhezčí Audinu) a revoluční mimikou postav podpořenou kvalitními výkony hvězd: Aaron "Yo Bitch" Paul, Lena "Cersei" Headey a Sean "umřu v každém filmu" Bean. První Japonský film, který má kvalitnější anglický dabing než-li ten japonský. Film je prologem ke hře Final Fantasy XV a neobstojí jako samostatné dílo. Konec příběhu už je díky informacím o hře dopředu vyzrazený a tudíž se ani nemůže snažit předvést nějaké velké zvraty a je spíše vystavěný, tak že doplňuje hlavní příběh hry a na většinu vysvětlujících detailů přijde čas až ve hře a pro nezasvěceného diváka může plejáda latinských jmen působiti kapku chaoticky. Po filmařské stránce je kamera v akčních scénách občas trochu chaotická, ale vyvažují to skvělé prostřihy mezi scénami a přenádherné záběry na majestátní kulisy, plus skvělá práce s hrou světla a stínů. Krásný Soundtrack převážně složený skladatelem Johnem R. Grahamem je střižený spíše v moderním "bum bum" stylu a skvěle se doplňuje s orchestrálním stylem skladatelky Yoko Shimomurou, která skládá soundtrack i ke hře. Fanoušek série Final Fantasy bude jistě spokojený, pro ostatní ruce pryč. P.S. Nezapomeňte na potitulkovou scénu. 72% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Značka Final Fantasy ma necháva skôr chladným a až tretí animovaný film urobil správny krok k tomu, aby ma jej mytológia začala viac zaujímať. Nie je to tým, že by film nemal dosť svojich problémov. Vystavaný svet nepôsobí nijak zvlášť originálnym dojmom a zápletka je skôr mimoriadne dlhou cutscénou s viac či menej predvídateľnými zvratmi. Lenže i napriek tomu má táto kombinácia sci-fi a fantasy niečo do seba a za plus považujem aj ďaleko prístupnejší príbeh ako v Advent Children. Nehovoriac o tom, že audiovizuálna stránka je i navzdory chaotickejšej akcii naozaj ohromujúca a príjemným bonusom je aj vydarený anglický dabing. Chápem, prečo každému tento filmový prírastok Final Fantasy XV Universe nesedí každému, ale ja som v zásade spokojný. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonci opět vystrčili své růžky a vytasili se s novým CGI animovaným filmem, který je z hlediska vizuálu to nejlepší, co v dnešní době můžete očekávat. Západní konkurenci v tomto žánru zase strčili do kapsy. Nádherná a skoro už i reálná grafika je jedním z hlavních taháků filmu, ale tím nechci říct, že ostatní věci jsou tím pádem špatné. Ba naopak. Příběh samotného fantasy světa FF pořádně neznám, ale příběh tohoto filmu měl něco do sebe. I když jsem tam našel pár much, tak v celkovém součtu byl na japonské anime filmy nadprůměrný. Akce je zde dostatek, stejně tak i zajímavých příběhových zvratů. Uvidíme, s čím se ukážou Japonci příště a také mě zajímá, jestli to své CGI posunou ještě o kus dál. Pokud ano, tak za pár let si vystačíme bez herců z masa a kostí a přejdeme na pouhou práci na počítači. Kdo má rád akční fantasy filmy s překrásnou vizuální stránkou, tak tento film je určený přesně pro něj. Za mě dávám 90 % ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako neznalce Final Fantasy univerza a doufám, že prozatímního nehráče nejnovějšího herního přírůstku série trochu nepřehledné, avšak audiovizuál je náramný a v rámci dnešních technologií už by rozhodně stálo za to uvažovat o obdobně zpracovaném AAA filmu. Stačí si vzít dnešní CGI filmečky od Bioware nebo Blizzardu a o konkurenceschopnosti jakémukoliv současnému kino blockbusteru nemůže být pochyb. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)

Reklama

Reklama