Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

Radko 

všechny recenze uživatele

80. roky v ich esenciálnom zhmotnení - chlapské nedvojzmyselné zápolenie, akcia ako účel, hľadanie inšpirácie v minulosti, keďže súčasnosť je kultúrne sterilná (Peckinpah, špagátové westerny). Namiesto originality sa ponúka len vyšumenejšia nápodoba vzorov, namiesto presvedčivých prenikajúcich pohľadov, ulepené malé očká plejády hviezd druhého rangu. Všetko sa schyľuje k záverečnému bengálu. Ten, spoločne s ďalšími strieľačkami, je síce obstojný, no čakanie naň nie je žiadnym ternom. Extrémne priemerné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu, jsem měl to štěstí, že jsem zhlédl několik Hillových snímků a tento je v mých očích jeho nejvíce typickým. Povedený akčňák s příchutí westernu, kde si drsný šerif vyřizuje účty s pašeráky drog. Přidat na akci a násilí a dávám o hvězdu víc. Takhle jen parádní "osmdesátka", která však v hlavě moc dlouho nezůstane. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Za všechny scény jsem si nejvíce zamiloval tu, jak Jack za deštivé noci v klobouku, pršiplášti a s puškou v ruce vstoupí do baru a v sebeobraně zastřelí tlustého drogového překupníka. Walter Hill dokázal, že westernové prostředí obstojí i v moderní době a do akčního kabátu navlékl chytrý a ne úplně přímočarý scénář. Přestřelky nemají chybu, stejně tak herecké obsazení v čele s výborným Nickem Noltem, typově přesnými záporáky a rajcovní krasavicí Marií Conchitou Alonso. 85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní western podle mého gusta skoro jako od Sama Peckinpaha. Skoro proto, že ač to celé atmosférou chvályhodně připomíná Divokou bandu kříženou s Přineste mi hlavu Alfreda Garcii, je to drsné, chlapské a ve finále příjemně dramaticky se hrotící, tak závěrečná přestřelka je... Odbytá? Asi ano. S takovou scénou by si Krvavý Sam poradil rozhodně lépe, Walter Hill ji ale bohužel natočil dost zmateně a jaksi málo "osudově". Se soubojem dvou mužů se mu už ale vedlo lépe. Extrémní předsudek/prostředky je i přesto výborný film s ne úplně hloupým a přímočarým dějem, řadou skvělých momentů, Goldsmithovou nechybující hudbou a ukázkově hrajícím Nickem Noltem. Čtyři a půl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama