Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Hergot, to byla ale pěkná bejkárna. Kdyby to bylo víc ujetější a tím myslím scény do toho nejšílenějšího detailu, tak by to bylo možná lepší, ale nevím nevím. Nechci tu ze sebe dělat kverulanta a odpůrce ujetých filmů, občas mi totiž přijdou vhod, ale toto ani náhodou. Do odpadových pekel to posílat nebudu, ty nejslabší možné 2* jsem nakonec udělil. Nápad není nejhorší, ale celkové zpracování je dost odfláklé a nedotažené do konce, včetně urychleného finále. Navíc mi toto pojetí ani moc nesedlo. Je tu pár úsměvných chvil, aspon to. Třeba dychtící rodiče co zírají přes sklo na jejich novorozené mimča. To už jsem si říkal, sakra, to snad přijde scéna, kdy ty nebohé uzlíčky ty krvežízniví rodičové sejmou? :D To se ale nestalo. Rko tu je, ale nějak extra moc využité nebylo, nevím. Nicolas Cage se tu předvede ve svém relativním, hereckém normálu. Henriksen na závěr potěší. I pár dobrých songů co ve filmu zazní. Víc bych v tom nehledal. Podprůměrná záležitost, kterou jsem ani vidět nemusel, ale přežil jsem to. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený, že bych tam ze sympatií skoro i tu čtvrtou hvězdu dokopnul.. Možná je to tím, že jsem absolutně netušil o čem to má být (jakože ani rámcově) a nakonec se z toho vyklubala kombinace subžánrů a motivů které mám rád.. Internetama hejtovaý Cage mi nevadí a nerušil ani tady. Naopak, jeho projev podtrhnul tu nadsázku na které se to celé hravě veze... Jen škoda, že se tam o zabíjení fakanů více mluví než koná (vlastně marně pátrám v paměti jestli tam byla byť jen jedna malá vraždička na kameru..) A taky ten konec je zoufalství (a to mám normálně otevřené a nejednoznačné konce rád). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že Nicolas Cage poslední solidní film natočil před víc než deseti lety. Ano, občas se i tak zadařilo (drama Joe), ale díky tomuhle úletu o „milujících“ rodičích na jeho mnohé přešlapy zapomeneme. Z dua Mark Neveldine a Brian Taylor se mnozí osypávali, hochům to mnohdy ujelo, nechali se až příliš unést vlastní fantazií, a právem platili spíš za packaly, kteří nemají vkus ani zábrany. Styl ale jo. Mezi béčkovými akčními filmy byli svěžím větrem a radikálním úletem, kdy jejich energie a nekorektnost dokázaly překrýt mnohé nedostatky nebo nižší rozpočet. Nyní přichází Taylor sólo, dál ovlivněný videohrami nebo estetikou amatérských videí, a nabízí antirodinný ďábelský thriller, s jehož nápadem se, pravda, dalo pracovat lépe, ale pořád je to velmi dobré. Ve společnosti vypukla masová hysterie, kdy rodiče dychtí po krvi svých ratolestí. Je to krátké, funkční a zábavné. Cage nechává tak trochu vzpomenout na postavy, které ztvárnil ve filmech mnoha skvělých režisérů. Škoda oné poslední dekády. Mělo to své limity, vícero nekorektních scén bych se nebál a celé bych to utnul poté, co u dveří zazvonili prarodiče. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jak když koukám na film od M. Night Shyamalan. Konečně koukatelný film s Nicolasem Cagem, který měl možnost zde předvést, že občas dokáže i skvěle (pře)hrát. Film má neskutečně dobré tempo. Téměř ani na chvíli nenudí. A délka 80 minut tomu nahrává. Stopáž je úplně optimální. Jen si myslím, že by si to zasloužilo více krvavých scén. Docela dobré a především vtipné dialogy („Poslechněte svojí zkurvenou matku a otevřete ty zkurvený dveře vy kurva sráčové“). Závěr filmu povedený a dost mě pobavil. Něco tak blbého, až dobrého jsem potřeboval na zahnání nudy. Svůj účel to splnilo. Jen nevím, jestli bych to potřeboval, v následujících 5-ti letech vidět znovu. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem to po 20 minutách vypnout. To se mi stalo opravdu jen u obzvlášť strašných filmů. Jako námět dobrý - rodičům hrábne a začnou likvidovat svoje děti. Ale to zpracování bylo katastrofální. Hudba protivná, absolutně mimo děj, herecké nevýkony, kamera a střih naprosto mimo. Nechápu. Jako kdyby šlo o studentskou prvotinu studenta 1. ročníku, tak přimhouřím oko, ale toto fakt ne. Škoda Nicolase, nechápu, proč leze do takových trapných projektů. Už by to chtělo něco pořádnýho Nicky! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama