Reklama

Reklama

Trosečníci

  • Velká Británie Swept Away (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amber je hezká, bohatá a arogantní čtyřicátnice, která nemá děti a v ničem nenachází štěstí. Její manžel, hodný a pasivní Tony, by jí rád udělal radost a proto jí připraví překvapení dovolenou na soukromé lodi plavící se z Řecka do Itálie. Na palubu pozve ještě dva páry, ale věčně nespokojená Amber si svou agresivitu vylévá na všech nejvíc však na lodivodovi, který se jmenuje Giuseppe. Mladý rybář jen těžko snáší nadutost amerických klientů, a hlavně Amber, jež ho přesto přitahuje, má brzy plné zuby. Když však její vinou loď ztroskotá a moře vyplivne dvojici trosečníků na opuštěném ostrově, role se nečekaně obracejí. Teď je pánem situace Giuseppe a Amber je na něm zcela závislá (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ona je rozmazlená a prachatá a on je poskok na lodi, takže ona ho prudí a on jí nenávidí. Pak ztroskotaj a role se otočí, protože ona bez něj na opuštěnym ostrově nepřežije. A on si to užívá. No a pak k sobě pochopitelně najdou cestu. Takže Ritchie se ani nesnažil nic vymejšlet. Jakoby tušil, že něčeho složitějšího je pro Madonnu škoda. Ale chápu, že něco s ní natočit musel, protože to by pak nesměl přijít domu. No jo, jenže já bych radši přespával po zaflusanejch motelech, než abych pustil tohle do kin a ještě se pod to podepsal. Madonna je naprosto příšerná a to ve všech ohledech. Giannini jí celkem zdatně šlape na paty a dialogy psal někdo, kdo dá stěží dohromady abecedu. Ritchie to naprosto odflákl, ale chápu, že v oněch temnejch časech se asi na víc nezmohl. Ještě že už mu tohle období skončilo. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Jako komedie nic moc. Jako romantický film to celkem ujde. Jako film Guye Ritchieho, katastrofa. Já nevim, mě tam ta Madonna zase tolika nevadila. Spíše mi vadila všechna kišé, kterých je ve filmu nepřeberně mnoho. No a hlavně nevyužitá látka - situace, kdy se "přisluhovač" ujme vlády by se dala určitě řešit jinak než tím, že přisluhovač se zamiluje... Líbil se mi konec a taky některé scény, které se ve filmu objevily (např. zpomalený záběr na prsten, půlený obraz na tančící Madonnu, popř. západ slunce). Snad díky tomu hodnotím dvěma hvězdičkama. ale musím to znovu zopakovat, jako film Guye Ritchieho mě to neuvěřitelně zklamalo... ()

Reklama

misstake 

všechny recenze uživatele

Kladem snímku je, že podobný "romantický" snímek jsem opravdu ještě neviděl. Záporem snímku je všechno ostatní. Neomluvitelnou chybou je, když se nadaní tvůrci začnou více věnovat svým drahým polovičkám, než tomu, co jim jde nejlíp. Navíc Madonna tady vypadá hrozně. Film má takové tři hlavní části (jedna lepší než druhá:-). V první se Madonna snaží seč jí síly stačí, aby ji diváci nesnášeli, v druhé se o totéž snaží obdobnými, ale trochu jinými prostředky italský námořník a ve třetím vyvíjí snahu za stejným účelem asi pan režisér. Konec je úplně děsný, připomíná takovou inverzi konce filmu Nebe Toma Tykwera (snad všichni prominou to přirovnání). Všichni víme, že láska je slepá... Mohl by si to uvědomit i Guy Ritchie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Můžeme to brát jako příklad, když chlapovi bouchnou hormony a v nekritickém obdivu ke své ženě, mizerné herečce, pro ni udělá cokoli, například natočí slátaninu, přestože jinak je ceněný režisér. _____ Nebo to může být tak, že si Guy s Madonnou chtěli udělat hezkou dovolenou v Řecku, a když už s sebou měli kameru, tak něco natočili. ____ Anebo můžeme přihlouplý romantický příběh o ztroskotání u řeckých břehů brát jako ironický pohled na vztah muže a ženy, i kapitalismu a komunismu. _____ Už titulky s kaviárem, vínem v broušených sklenicích a kýčových zlatých špercích dávají návod, že tohle je záměrně přímočará parodie. Což se stupňuje časem, když bohatá panička na lodi psychicky terorizuje a ponižuje nebohého rybáře. Na ostrově se role otočí, ona už není tím, kdo má moc v rukou, protože její peníze zde nic nezmůžou. Náhle jsou bohatstvím fyzická síla a schopnost šikovně přežít. ____ Žena má nad mužem převahu postavením a penězi, muž má nad ženou převahu fyzickou silou. Když mohou, oba svých výhod využijí a poníží toho druhého. ___ Jen v zemi nikoho, bez tlaku společnosti, může dojít k dočasnému smíření i okouzlení, což je ale dočasná záležitost. Po návratu do civilizace se musí oba vrátit ke svým společenským rolím. ____ Kapitalista potřebuje dělníka, dělník potřebuje kapitalistu, ale vždy to bude vztah plný vzájemného opovržení a přitom i závislosti. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po tom co jsem o tomhle filmu všechno slyšel jsem očekával opravdu nějakou hloupou pitomost. Hloupá pitomost to sice byla,ale ne tak hrozná. První půlka byla celkem povedená a Madonna skvěle nesnesitelná,ale od první chvíle na ostrově se z filmu stala totální hloupost. Madonna přestala být nesnesitelná a začala se snažit hrát,což jí jako obvykle vůbec něšlo. Je vidět co všechno dokáže s člověkem udělat láska,že pane Ritchie? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Madonna hrá postavu Amber Leighton, čo je meno matky Guya Ritchieho. (Mihail123)
  • Snímek se umístil na 20. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V Amerike bol film tak zle prijatý, že v Anglicku išiel film rovno na DVD. (Mihail123)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama