foto

Guy Ritchie

  • nar. 10.9.1968 (47 let)
    Hatfield, Hrabství Hertford, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický scénárista a režisér Guy Ritchie se narodil 10. září roku 1968 v Hatfieldu. Je dyslektik a v patnácti letech byl vyhozen ze Stanbridgské školy. Ritchie následovně navštěvoval Sibford se svou sestrou, jenže byl opět vyhozen. Od té doby se Guy začínal zajímat o hudbu a film.

V roce 1995 udělal první krůček ke světoznámému formátu, když zrežíroval dvacetiminutový kraťas HARD CASE. O pár let později se však všem zapsal do mysli jako režisér točící kriminální příběhy humorným způsobem a hned jeho první snímek na toto téma byl ohromně úspěšný. Jedná se samozřejmě o SBAL PRACHY A VYPADNI se spoustou nových tváří (objevil herce jako Jason Statham či Vinnie Jones) a typickým britským důvtipem.

Přelom století byl pro britského filmaře snad ještě úspěšnější a to jak ve filmovém, tak i osobním životě. Guy Ritchie dostal od studia důvěru, několikanásobně vyšší rozpočet, herecké hvězdy nejvyššího kalibru a své staré známé Stathama s Jonesem. Výsledek byl obdivuhodný a klasický žánrový PODFU(C)K se stal senzací a těšil se obrovskému zájmu diváků a chválou kritiků. Na konci roku se Ritchie oženil se světoznámou popovou zpěvačkou Madonnou, se kterou již měl jedno dítě a další, malavského chlapce Davida, adoptovali.

Seznámení s Madonnou ovlivnilo i Ritchieho filmovou tvorbu. Manžel natočil pro svou ženu videoklip WHAT IT FEELS LIKE FOR A GIRL, krátkometrážní komedii HIRE: THE STAR a celovečerní romantickou komedii TROSEČNÍCI, která byla negativně přijata jak u kritiků, tak u samotných diváků. Po prvních neúspěších se Guy na chvíli odmlčel a roku 2005 natočil opět svůj typický kriminální snímek, i když s nebývale vážnou tváří REVOLVER, který byl vlažně přijat diváky a přímo shozen kritiky. V tomtéž roce se objevil i v téměř dvouhodinovém dokumentu o Madonně s názvem MADDONA: BILANCE S TAJEMSTVÍM.

Nyní dokončuje vlastnoručně napsaný film ROCKNROLLA, který by měl být definitivní zpátečkou zpět k tvůrčímu období konce 90. let a světe div se, jedná se o akčně laděnou krimikomedii.

Satan

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

2000 Podfu(c)k

Dokumentární

2007 Madonna Wild Angel
2005 Madonna: Bilance s tajemstvím
1998 EastEnders Revealed (TV seriál)

TV pořady

2011 American Cinematheque Tribute to Robert Downey Jr, The (TV pořad)
2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
1999 taff (TV pořad) - a.z.
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(4 069)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace