Reklama

Reklama

Harmonium

  • Japonsko Fuchi ni tatsu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dynamický psychologický thriller HARMONIUM od japonského režiséra Kôjiho Fukady zkoumá velmi křehké vazby, které spojují rodinu dohromady. Manželé Toshio a Akie vedou šťastný, byť předvídatelný život společně s jejich dcerkou Hotaru. Jednoho dne se před Toshiovou dílnou objeví Yasaku, tajemný cizinec z jeho minulosti, který byl právě propuštěn z vězení. Toshio mu nabídne práci i volný pokoj. Yasaku brzy pronikne do jejich rodinného života, flirtuje s Akie a učí Hotaru hrát na harmonium. Když však na světlo vyplují jeho tajemství, následky jsou katastrofální. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Atmosféra navozená, jemný humor (smysl pro absurditu) zpočátku zvládnutý. Postupně ale přibývají inscenační kiksy, bohužel (viz např. vývoj postavy matky a nepřirozenost situací, které mají přirozeně vyplývat z děje). V závěru to vše přechází až do bezradné křeče (opět spíše dramaturgické, než scénáristické). ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co mám na japonských dramatech rád, jak se děj vyvíjí pomalu a nenásilně. Docela příjemný film a lehoučké drama se tak zlehka překlene k těžší atmosféře a vrcholí poněkud zvláštně. Po ne zrovna záživné první půlhodince jsem se už nechal unášet stylem, jakým film svůj příběh odvyprávěl, leč mi tu chyběla výraznější, nebo i spíš lepší pointa. 70% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, kvalitní film, bohužel působí nevyrovnaně a nedotaženě, někdy křečovitě. Recenze jej hodnotí vysoko (Metascore 84). Já zůstanu u max. 70%. ()

Související novinky

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama