Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to trochu paradox, ale ta Ondříčkova s úctou dělaná parodická verze 39 stupňů z prken Dejvického divadla o čtyřech hercích mi přišla o fous lepší originálu. Nejen, že je Jarda Plesl Robertem Donatem více než samotný Robert Donat, ale hlavně tam jsou ti ptáčci. A teď již k filmu samotnému. Vše co dělá Hitche Hitchem tu je skoro v čisté esenci (včetně nelogičností - čtyřiceti mílový úprk s policií v patách apod.). Jenomže to tak nějak nefunguje. Abych byl přesnější - mezi Donatem a Carrollovou to ne zcela funguje, ona jeho totiž dosti zastiňuje. Na což doplácí i film jako celek, am I right sir? Na druhou stranu to tempo je tak závratné, že mi to stejně došlo až po projekci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju šestákový román. Autorem Thirty-Nine Steps je Skot John Buchan. Toto jeho první dobrodružství s akčním hrdinou s knírkem, Richardem Hannayem, poprvé vycházelo jako seriál na pokračování v Blackwood's Magazine v létě 1915. Později vyšly ještě další čtyři romány s Hannayem v nesnázích. O adaptaci prvního dílu pro film se postaral oblíbený spolupracovník Hitchcocka Charles Bennett. Nenáročný divák byl spokojen a postupem času se román stal klasikou a další adaptace na sebe nenechaly čekat (1959, 1978 a 2008). Co říci k obsazení? Ačkoli Robert Donat patřil mezi tu šťastnou partičku, která se sešla nad Jindřichem VIII. (1933), své herecké kvality jako solitér nepotvrdil a i když krátce platil za hvězdu, hned v dalším roce pokazil film s Marlene Dietrich Rytíř beze zbraně (1937). A Lucie Mannheim? Jako hostující hvězda z Němec měla až překvapivě málo prostoru. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem z toho trochu zklamaný. První půl hodina se mi líbila hodně, ale pak to celé šlo stále víc a víc dolů, chvílemi jsem se i nudil a nebýt posledních 5 minut, tak ani tu hodně slabou čtvrtou hvězdu nedám. Navíc od té první půl hodiny se to začne vyvíjet poněkud divně (v špatném slova smyslu) a celý ten příběh mohl být domyšlenější, protože třeba chování hlavního hrdiny je místy strašně nahodilé. Špatné to rozhodně není, celé je to opět skvěle natočené i zahrané, ale Hitchcock má spoustu lepších filmů. Btw, to závěrečné tajemství 39 stupňů mě pobavilo, ale myslím si, že to byl účel. Slabé 4* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z radu tých Hitchových filmov, na ktorých sa podpísal rok vzniku a nepatria medzi nadčasové diela. Hoci tempo je skutočne svižné a stopáž akurátna, nemôžem odpustiť tú nelogickosť a deravý scenár. 39 Steps je pre mňa zaujímavá a nenudiaca, celkom príjemná historická exkurzia na jedno pozretie, ktorá ľahko zapadne v porovnaní s najväčšími peckami Maestra. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po sedmi minutách jako muž, který vyházuje smetí zatímco okolo něj běží Richard a Annabella z kabaretu. (Kulmon)
  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)
  • Postava pana Memoryho (Wylie Watson) vychází z Hitchcockových vzpomínek z mládí. Předobrazem byla postava jistého pana Dartase, kterého Hitchcock potkal v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama