Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Artový film na hranici srozumitelnosti (a možná kousek za ní), ale přesto příliš dobré na tři hvězdičky. Vyjádření pocitů z minulých lásek prostřednictvím románu sci-fi (který hlavní hrdina píše) je dost originální nápad. Stejně pozoruhodná mi přišla i kamera - velmi často je obraz rozdělen na dvě poloviny vertikálně, přičemž děj se odehrává jen v jedné polovině a druhá funguje jako statický doplněk. Vyšší hodnocení je umocněno i velmi solidním zvukem na DVD z kolekce 6+6+6. Poslouchal jsem na sluchátkách AKG K701 a zřetelně dokázal rozlišit množství zvuků (a nástrojů), takže jsem si akustickou stránku filmu doslova vychutnával (ostré klapání podpatků, housle) a nakonec vydržel sledovat až do třetí hodiny ranní. ■ P.S. Jednoznačně nejvyzývavější a eroticky nejotevřenější Zhang Ziyi, co jsem dosud viděl. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy Wong Kar-Waie, které jsem dosud viděla, byly vizuálně krásné, měly zajímavé postavy a nápady. Tady mi režisér sice servíruje magické obrazy a ožívá motivy ze svých předchozích filmů, ale zároveň zhmotňuje postavy, které možná mají působit jen odtažitě a neosobně, jenže pro mě navíc vyznívají příliš povrchně (oproti upřímným zpovědím hrdinů Days of being wild, Chungking express, Fallen angels). Určitou jistotu by mohlo poskytovat herecké složení, ale moje oblíbenkyně Maggie Cheung se zde jen mihne, na afektovaný projev Zhang Ziyi jsem alergická a Tony Leung musí pronášet fráze jako: "Jsi ještě mladá. Máš život před sebou." Škoda. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kar-Wai Wonga znám jen díky -na jeho obvyklý režisérský vkus- komerčnějším "Borůvkovým nocím", které se mi i přes pomalý styl vyprávění zalíbily. Co se týká "2046" skutečnost už je trochu jiná, nebo spíš hodně jiná. "2046" je pro mě naprosto nezajímavým a nudným filmem, který sice má nápad a dobré herce ale když se divák nudí je to špatné znamení. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se snaží vizuálně okouzlit a chytit divákovo srdce retro atmosférou, obsazením krásné Zhang Ziyi a lechtivým erotickým napětím (působícím ovšem zejména díky slizskému, clarkgableovskému hlavnímu hrdinovi s úlisným knírkem poměrně odporně). Jediné, čeho se mu v mém případě podařilo dosáhnout, bylo znuděné pokukování po hodinách a uvažování, jak dlouho ještě nad tímhle filmem ztrácet čas. O sci-fi, neřku-li fantasy, se nejedná ani náhodou. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Nebudu si zbytečně hrát na "intelektuála" a řeknu to rovnou - nelíbilo se mi to ! .... Roztříštěný "příběh" do tří rovin, ve kterých postupem času vzniká takový chaos, že vám nakonec zbývá pouze soustředit se na kameru, herce a hudbu.... A jelikož mi "revoluční" postupy snímání hlavních postav umístěných do rohu plátna až tak zajímavý nepřišlo, "ulíznutý číňan" který dvě hodiny nesleze ze záběru nemá (dle mého) charisma ani za nehet, tak zbyla jenom Ziyi Zhang. Ta je ovšem nádherná .......... Sorry všem, kterým se to líbilo :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu odkazuje na poslední rok předtím, než se Hongkong definitivně osamostatní. Velká Británie ho vrátila Číně v roce 1997. (imro)
  • Každá z hlavních postav mluví svým jazykem: Mr. Chow kantonsky, Bai Ling mandarínskou čínštinou a Tak japonsky. Přesto si spolu všichni rozumějí. (imro)
  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)

Reklama

Reklama