Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá jen těžko popsat, odnesla jsem si z něj nezapomenutelný a překrásný DOJEM, protože děje tu naprosto není potřeba. Takhle nějak vypadá dokonalý film. Vizuálně vytříbený, s úchvatnou hudbou a nádhernou Ziyi Zhang. Jedinou drobnou výtku bych měla k délce snímku, ale jinak mi úžasem dochází slova. 2046 se musí vidět s jediným doporučením : "Just feel it". ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy Wong Kar-Waie, které jsem dosud viděla, byly vizuálně krásné, měly zajímavé postavy a nápady. Tady mi režisér sice servíruje magické obrazy a ožívá motivy ze svých předchozích filmů, ale zároveň zhmotňuje postavy, které možná mají působit jen odtažitě a neosobně, jenže pro mě navíc vyznívají příliš povrchně (oproti upřímným zpovědím hrdinů Days of being wild, Chungking express, Fallen angels). Určitou jistotu by mohlo poskytovat herecké složení, ale moje oblíbenkyně Maggie Cheung se zde jen mihne, na afektovaný projev Zhang Ziyi jsem alergická a Tony Leung musí pronášet fráze jako: "Jsi ještě mladá. Máš život před sebou." Škoda. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Excelentni pokracovani In The Mood For Love. 2046 je o tom co se s clovekem deje po lasce, ktera spachala FAIL a vyrovnavani se se skutecnosti skrze umeni, sex a filozoficke premytani. Opet je zde vse podano velmi poeticky a metaforicky. Silne tomu napomaha spisovatelska realita hlavniho hrdiny, ktery z prvniho dilu, kdy byl pisalek-amater upgradoval na profi writera a s tim pribyla i jeho psana realita ve filmove podobe. Futuristicka vize roku 2046, ktera reflektuje autorovu minulost a aktualni deni z bezne reality. Girls z jeho okoli zobrazeny jako androidky, cesta odchodu z after-love stavu zobrazena jako jizda sci-fi vlakem atd. Jestlize In The Mood For Love bylo, jak uz nazev napovida ciste o lasce, tak 2046 prechazi do sex sfery, kdy hlavni hrdina po predchozich zkusenostech emocionalne zmrzne a chaos v hlave zpusobeny predchozi neuspesnou love se snazi resit skrze milenky. Na jednu stranu je to cele mene sympaticke a ztratil se tak prijemne pulzujici romanticky feeling prvniho dilu, ale na druhou stranu diky tomu mate k dispozici napr. vyborne sex sceny se Ziyi Zhang, coz neni vubec k zahozeni. Film jako takovy je i pres svuj velmi silny metaforicky podtext a jeste vetsi mnozstvi materialu k zamysleni o kousicek slabsi, nez predchudce. Na druhou stranu jsou zde tak pozitivni bonusy, ze to ve vysledku vyslo stejne vyborne - jeste lepsi, uchvatna hudba, bozska Gong Li, dokonala Ziyi Zhang (miluju jeji hlas), sci-fi momenty. Kar-wai Wong me touhle dvojici filmu dostal."Love is all a matter of timing. "8/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděla "Stvořeni pro lásku", slibovala jsem si od 2046 dost. Ale bohužel jsem se nemohla dočkat konce. Snímky mají společnou jen krásnou hudbu, za kterou také dávám jednu hvězdu. Jinak se nedají srovnat příběhem, atmosférou, obrazy ani hereckými výkony. Pravda je, že sci-fi není můj oblíbený žánr, ale toto byla vědecko - fantastická slátanina. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Wong Kar-waiem dopadlo dobře. 2046 je pomalý meditativní film s výbornými hereckými výkony, i když ulíznutý Tony Leung s knírkem vypadá tak trochu divně. Bohužel je to chvílema až příliš rozvleklé a chtělo by to prostříhat. Nejvíc mě bavil prostředek se Zhang Ziyi. Dost mě překvapil výběr klasické, evropské, vážné hudby, jelikož jsem v asijských filmech zvyklý spíše na tu jejich. Zajímavý, tak trochu melancholický zážitek. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu odkazuje na poslední rok předtím, než se Hongkong definitivně osamostatní. Velká Británie ho vrátila Číně v roce 1997. (imro)
  • Příběh byl původně o nájemném vrahovi, kterého měla ztvárnit japonská superhvězda Takuya Kimura a celé se to mělo odehrávat v hotelovém pokoji č. 2046. (imro)
  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)

Reklama

Reklama