Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

ad 

všechny recenze uživatele

Mno námět ještě jde, herci jsou dobří (ano, Baldwin je asi nejvýraznější,ale i Macy je skvělý). Nevím, jestli je to dabingem, ale celkový scénář je plný dialogů, které jsou nechtěně k smíchu (některé jsou opravdu neskutečně zhůvěřilé), milostná zápletka je nevěrohodná a místy přeslazená a vykalkulovaná... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento dramatický film se může pyšnit jedinečnou atmosférou, kdy se ponurost v nepravidelných dobách střídá s optimistickou radostí. Prostředí příběhu je divácky atraktivní. Díky tomu film přináší i zábavu. Smůla a štěstěna je spíše metaforou nazírání na svět, ve spojení s hrdiny se dostává až do absurdní roviny, což není na škodu. Romantika a půvabná žena nechybí, stejně tak napětí, spád, akce, vykoupení a trest. Hlavní postavou příběhu je zlomený a úspěšný profesionální smolař Bernie Lootz (zajímavý William H. Macy). Do bezútěšné krajiny jeho srdce vstoupí nečekaný návštěvník se zásadním osudovým zvratem s novou přínosnou informací o důležitosti pozitivního přístupu k životu. Černošedá beznaděj dostává zářivé barvy a odhodlání a psychickou sílu za boj o vlastní život a štěstí. Hlavní ženskou postavou je servírka Natalie Belisario (pozoruhodná Maria Bello) se schizofrenní rolí v životu nebezpečné hře na peníze a lásku a životní štěstí. Ta nejopravdovější hra jako jediná dokáže přinést možné vítězství. Třetím vrcholem je provozovatel kasina Shelly Kaplow (dobrý Alec Baldwin) s přesvědčenou zatvrzelostí a setrváváním u staromódního stylu vedení výdělečného podniku. Střídmé noblese dává přednost přes nablýskanou bublinou turistického nevkusu. Za každou cenu brání své investice, ovšem i jeho soupeři se postupem času učí novým bezohledným způsobům. Z dalších rolí: nezodpovědný Bernieho syn a sebevědomý podvodník Mikey (zajímavý Shawn Hatosy), nová krev s ostrými lokty ve vedení kasina Larry Sokolov (příjemný Ron Livingston), populární zpěvák na konci svých sil Buddy Stafford (Paul Sorvino), Mikeyho dokonalá parťačka Charlene (zajímavá Estella Warren), či nekompromisní a tvrdý vykonavatel Larryho rozkazů Nicky Fingers Bonnatto (příjemný Arthur J. Nascarella). Příběh není nejsilnější, pouze díky solidním hereckým výkonům, psychologické hloubce a podmanivé atmosféře jde o slušný a stravitelný druh zábavy. A poselství o pozitivním přístupu a kráčení štěstí naproti je optimistické. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer ma ako reziser zacina zaujimat stale viac a dalsi jeho projekt uz budem vyhliadat velmi pozorne. Jeho Running scared ma svojou drsnou nekompromisnostou (mimo zaveru) prijemne prekvapil a bol pre mna dokazom existencie dalsieho, relativne mladeho rezisera, ktory vie aj prilis prehusteny dej velmi putavo zabalit. The Cooler, ako jeho starsie dielo, ma potom doslova potesilo. Na Kramerov vek ide o velmi vydarenu oldschoolovku, ktorej najvacsou devizou, spolahlivo predavujucou inak banalny pribeh, je ATMOSFERA. To dzezove hudobne podfarbenie, nonsalantne sa odvijajuci pribeh a vyborne zahrane postavy na vas kazdou sekundou vdychnu neodolatelnu nostalgiu s nezamenitelnym feelingom. Tento film je ako dobry "poharik" po celodennej sichte v zastrcenom bare s dzezovou trubkou pomalych akordov, kde popijajuc si svoju "whisky" dostanete aj necakany bonus v podobe prijemnej zenskej spolocnosti. Ci s nou stravite noc a nebodaj sa z nej vykluje aj "zenska" na cely zivot, alebo si len nezavazne polichotite v atmosfere nenutenej pohody je v podstate jedno. Dolezity je samotny pocit z toho prijemneho vecera... . A na zaver este maly odkaz pre Waynea: Chlape, mas dva skvele male filmy, az na tie zavery, kedy si vzdy cukol smerom ku "korektnemu" zakonceniu. Dufam, ze do tretice uz budes odvaznejsi...Rozhodne na to mas! ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazené, mizerně zpracované. Film z prostředí kasína, jehož majitel Alec Baldwin se zuby nehty drží svých starých metod, jako je například i smolař, jenž kam přijde, tam se prohrává. Toto téměř pohádkové téma, jsem byl ochoten tolerovat až do poloviny filmu, kdy bohužel dojde filmu dech, a již se jen čeká na konečné vyvrcholení, kdy díky lásce je vše obráceně, a všichni žili šťastně až do smrti. Samozřejmě až na zlého majitele... ale nemusím tady spoilovat celý film. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Námět k filmu je velmi nápaditý, ovšem šmrnc a hřejivá atmosféra se z filmu nedostavila. Asi jsem čekal trošku něco jiného. Není to sympatický film, je depresivní a neutěšující (tak teda působil na mě). Pro mě trošku nesmyslné sexuální scény a občas nedotáhlé klišé (viz. slečna Bello uroní slzu, když uvidí veselé dítě, řekne, že jí zemřel syn - vzejde to nakonec tak nějak docela doprázdna). Jsou to drobnosti, které ale narušují celkový pocit z filmu. 60% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama