Reklama

Reklama

Co moře pohltí

  • Velká Británie Rich and Strange

Manželé, které ubíjí každodenní rutina, se rozhodnou utratit nečekaně nabyté peníze za luxusní plavbu po světových oceánech. Jeden z prvních filmů Alfreda Hitchcocka. (Netflix)

Recenze (25)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na exotické exteriéry (asi sa jednalo o štúdiové interiéry) musím nesúhlasiť s väčšinou. Film sa v Hitchovej filmografii vymyká, nejde o nič typického. Ak by ste nevedeli, že to točil on, nemalo by vás to prečo napadnúť. Pre Striedmu stopáž a sympatické herecké výkony spolu s hore uvedeným bonusom dávam ľahko nadhodnotených 80%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudný a kŕčovitý film o páre, ktorý získa financie na vysnívanú cestu. Komické prvky nie sú zábavné ani náhodou a o nejakej dramatickej línii snáď nemôže byť ani reč. Ešte badať pozostatok éry nemého filmu (popis niektorých situácií cez text) a to, že na režisérskej stoličke sedí síce talentovaný,ale stále málo skúsený "chalanisko" (ktorý sa raz bude radiť medzi velikánov kinematografie:) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Hitchcocka velmi netypický film celou první polovinu nabízí pouze nepříliš vtipné scénky z cesty, aby se zlomil do trochu zajímavějšího melodramatu, končícího dobrodružstvím na potápějící se lodi. I v knize Rozhovory Hitchcock - Truffaut se o Rich and Strange Hitch nechtěl moc bavit, není totiž opravdu o čem. Filmařsky až na dvě tři scény taky nepříliš zajímavé, slabší tři hvězdičky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vtipná a nápaditá úvodní grotesková pětiminutovka, která je následně na hodinu pohlcená v moři nudy, nedějovosti, nevtipnosti a momentek z cesty kolem světa jak ze špatného kinožurnálu. Závěrečná dvacetiminutovka sice stále nefunguje ani jako romantický film, ani jako komedie, ale něco málo se v ní přeci jen uděje. Díky aspoň za to. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

První půlka je celkem nudle, až ve druhé půlce se z toho stává film. Scéna na potápějící se lodi je skvělá, nicméně všechno mi ve filmu připadá takové moc rychlé. Jsou doma, pak najednou na lodi, sem tam zastávka, loď se potápí, pak jsou na jednou na jiné lodi, a pak najednou doma. Všechno moc honem. (5/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru až po dalším Hitchcockově filmu Číslo sedmnáct (1932), i když byl dokončen jako první. (ČSFD)
  • Hitchcock si obzvláště oblíbil herečku Elsie Randolp, která hrála slečnu Imrie. Tehdy jí slíbil, že jí dá v budoucnu znovu rád příležitost hrát v jeho filmu. O čtyřicet let později se Elsie Randolp objevila ve filmu Zběsilost (1972). (Pavlínka9)
  • Film byl zřejmě ovlivněn osobními zážitky Hitchcockových, které zažili před svatbou během společné plaby lodí. Film však vznikl podle románové předlohy. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama