Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (76)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Taková maličko horší La isla minima. Podobný příběh, i dvojice policistů, jen je zasazen o několik desítek let později. Ale na tom zase až tak nesejde. Hlavní je to všudypřítomné horko, které bylo cítit i z monitoru a ze začátku určitá bezradnost a beznaděj. Odvrácená tvář Madridu je rovněž hodně povedená a ve finále je z toho hodně slušný, řemeslně velmi dobře natočený, kriminální thriller, kde si (nejen) na samotného vraha budete muset nějaký čas počkat. Vivat Espaňa. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ta představa působí v krimi žánru strašně směsně a archetypálně. Plešatějící ranař v rozevláté košili a koktající uhlazený intelektuál v obleku pátrají po sadistickém vrahovi. Jenže Alfaro je i přes zbrklé pěsti charakterní dobrák a Velarde naopak lehký sociopat, kteří pracují v chvílemi až nepochopitelné symbióze. Málokdy se urodí tak skvostný scénář, který hraje na podle klasických not, přičemž ale všechny charaktery i situace řeší úplně jinak, než jak je běžný divák zvyklý. Především pak téma motivu vražd starých žen je vcelku neokoukané a režisér se nebojí koketovat s náznaky i s explicitním násilím, přičemž jedno i druhé servíruje přesně tehdy, když to čekáte naopak. Je v to v každém ohledu překvapivé, odvážné i trefně černohumorné. Od scény s opuštěným kotětem to pak nabere neskutečné grády, které s rozdáním karet tempo nejenom neztrácí, nýbrž násobí, protože zásadní dějové zlomy se odehrávají jaksi mimochodem. Vzniknout něco takového na druhé straně Atlantiku, okamžitě se to zaparkuje v pozici „instant classic“. Divím se, že Warneři ještě nevyřvávají do světa zvěsti o okamžitém remaku. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Španělácké počiny jsou většinou dost dobré a ani Que dios nos perdone není výjimkou. Není to totiž vůbec učesané, záběry jsou neotřelé, postavy jsou... kuriózní a vraždy dost humusácké. Máme zde poměrně štědrou stopáž 126 minut, ale troufla bych si říct, že ani jeden záběr není zbytečný. Je to jeden z těch filmů, ze kterých vám není moc dobře po těle, ale o kterých víte, že jsou prostě jedinečné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Koktavý polda a násilný plešatý polda pátrají v Madridu, jenž se chystá na příjezd papeže na světové dny mládeže, po sériovém gerontofilním vrahovi stařenek, které nejprve znásilnil. Děsná věta, co? Podobně je tomu s filmem, který se sice tváří jako über cool atmosférická detektivka (v té neznáme vraha, v kriminálce vraha známe od začátku), ale kdo nějakou tu detektivku viděl, asi mu ty dvě hodiny přijdou rozvláčné jako sledování eskymáckého porna v kožiších při minus padesáti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé tu máme opět. Tentokrát sice z jejich nového počinu nejsem příliš unešen, přesto se jedná o solidně zrežírovaný film, který si zaslouží pozornost. Ve městě řádí sériový vrah, který si vybírá pouze ženy staršího věku a dva detektivové mají za úkol jej vypátrat. Jedná se tedy spíše o kriminálku, která se až z závěrečné půlhodině přehoupne v Thriller, ale o napětí zde rozhodně není nouze. Čekal jsem více brutality, možná i nějaký zvrat, ale kdo podobné filmy má v oblibě kor Španělskou tvorbu neměl by váhat.65% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)
  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)

Reklama

Reklama