Reklama

Reklama

Koe no katači

  • Japonsko 聲の形 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ishida Shouya na základní škole šikanoval neslyšící dívku Shouko Nishimiyu až do okamžiku, kdy ji její rodiče přesunuli na jinou školu. Ishida si vůbec neuvědomuje špatnost svých činů, přijde o všechny kamarády a nakonec se sám stane šikanovaným. Všechno se ale změní na střední škole, kde se opět setkává s neslyšící Shoukou a snaží se napravit všechno zlé, co jí kdy udělal. Tím začíná jeho cesta k nápravě. (Gantai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Každý tyran má svoje vlastní běsy, což ale oběti může být zcela ukradené. Ne však v případě neslyšící Shouko, která je tak hodná a laskavá, že se nedá věřit, že by taková dívka někdy skutečně mohla žít. Stejně jako její tyran, který pod vlivem vlastní zkušenosti, otočí. Je to pohádka, ale jako takovou ji beru. Není totiž jednoznačná. Následky šikany nezahladí lehce, naopak, co se stalo kdysi, má následky ještě po letech. V tomhle už mi psychologie postav seděla víc. Včetně napětí mezi hlavní dvojicí, kde už od začátku jde o vztah, který není přímočarý. Dobře prokreslené jsou i charaktery vedlejších postav. I když zrzavý kámoš tam byl citelně jenom do počtu. SOUHRN: Izolace je příšerný trest. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Soudě dle hypu, kterého byly plné chaty, diskuze a další podobná místa na internetu bylo vidět, že o Koe no Katachi je zájem snad podobný jako o Shinkaiův opus magnum - Kimi no na wa. V mnoha ohledech jde o opravdu vyjímečné dílo, které je stejně jako Makotův poslední film skvělou reklamou na Anime zejména pro lidi, které se v tomhle zábavním odvětví vůbec nepohybují. -------- Scénář o chlapci Ishidovi, který šikanuje do jeho třídy nově příchozí hluchou spolužačku Shouko, přičemž později svých činnů hodně lituje by takhle na první dobrou asi dost sváděl k očekávání přílišně prvoplánově ubrečené romanci. Tím spíš je skoro neuvěřitelné, že takový film vlastně skoro vůbec není. Poté co si na začátku, naštěstí poměrně svižně, odbude část o šikanování nastupuje zcela dospělá a výborně napsaná vyrovnávací, místy až skoro psychologická rovina scénáře o pokusu o omluvu a o vyrovnání se ze sebou samým. ------- Do toho navíc scénář čas od čas střihne i nějakou odlehčenou momentku připomínající dobrácký a lehký humor známý ze slice of life žánru ------ Technicky se Koe no Katachi nedá v podstatě nic vytknout, výborně vypadá a ještě líp zní (The Who na začátku je extrémně přijemné překvapení a k dané části se geniálně hodí).-------- Snad jen menší výtku bych měl k pár poněkud hluchým (hehe :) místům a trochu uspěchanému závěru. ------- Celkově ale není co řešit, Koe no Katachi dává divákovi celou řadu otázek, protože to je zčásti dost silný sociální komentář. Až na pár míst scénář šlape jako hodinky, skvěle střídá silné a odlehčené momenty, spoustu výborných postav (sestra Shouko je super !) a až na pár momentů, kdy lehce drhnou dialogy je výborně napsaný a jeho přesah je místy tak silný, že bude ve spoustě lidech rezonovat hodiny a možná i dny po dokoukání. Trošku slabších 5*. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Anime s príbehovou archou, ktoré vám nedá vydýchnuť. Dych berúci zážitok príbehu sebareflexie, ktorý sa môže stať komukoľvek (ja sám tam s určitou hyperbolovou nadstavbou sa v tom celkom zreteľne vidím). Úžasná práca s animáciou a dramaturgiou sa opätovne tvorcom vydarila a prišli so značne poučným, dojímavým a hlavne zložitým príbehom, ktorý nebude pre každého. Osobne som sa filmu ako nie moc zarytý otaku vyhýbal ako čert krížu. No musím uznať, že navzdory tomu, že som čakal nejakú bizarnosť á la Toradora som žiadnu waifu zhovadilosť (nepejoratívne) našťastie nedostal. Príbeh je hlavne stavaný pre ľudí, ktorým je japonská kultúra v podstate absolútne ukradnutá. A to sa cení. Nie každého zaujíma niekoľko tisícročí trvajúci LORE nejakej krajiny. Príbeh sa pričasto nezastavuje, a keď už áno, tak vás to ani nemrzí. Vždy vám vysvetlí niečo dôležité. I keď vám časom pôjde hlava prasknúť od toľkých informácii a životných príbehov ostatných postáv, film má stále tempo, ktoré ide celku rýchlo. Postavy sú úžasne napísané a hlavnej dvojice vám nebude jedno za žiadnych okolností a budete sa báť o ich zdravie, i v momente, kedy sa vás film posnaží nástojčivo presvedčiť o duševnom kľude. Skrátka úžasný príbeh nehodný opovrhnutia o odpustení a novej šanci. Kto podobnú situáciu zažil môže len súhlasne kývať hlavou. A je jedno, z ktorého uhľa pohľadu... Známka: S++ ...Carney, i keď ti často tvoje typy nevyjdú, týmto si sa trafil do čierneho :) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Ishida-kun is moving his hands around." "It's probably sign language." "What? Wow. I didn't know he had that special skill."     Po dlhšom čase jeden japonský animovaný film, od ktorého som nedokázal odtrhnúť oči, nádherným spôsobom rozoberajúci stále aktuálnu tému šikany. Režisérku Naoko Jamada som nepoznal, ale odteraz ju už určite budem mať v hľadáčiku. Už samotný príbeh je veľmi silný a hlboko ľudský, čo ma ale uchvátilo najviac, je tá prepracovaná psychológia, na animovaný film veľmi neobvyklá. Film zrejme najviac vystihuje prívlastok animovaná psychologická dráma. Tých postáv je toľko a tie vzťahy sú často tak zložité, že sa v nich jeden menej pozorný divák musí nutne strácať. Skvelým vizuálnym nápadom sú krížiky na tvárach postáv, ktoré sa objavujú a miznú podľa toho, aký má daná postava aktuálne vzťah ku hlavnému hrdinovi.     "I want you to help me live." ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, hype bys dost velký. Bohužel to co jsem dostal bylo opravdu slabé. Nebylo to vtipné, smutné, akční, napínavé, záhadné. Bylo to "Nijaké" asi tak bych tento film popsal. Dle traileru se stalo to co jsem čekal. nic překvapivého, bohužel mě často iritovalo chování postav. Na jedno podívaní to šlo, bohužel nikdy více o toto nezavadím . Nishimiya jednou slyší všechno jednou neslyší vůbec nic. Postavy jako by od základní školy se povahově vůbec nezměnili. Film bezdůvodně uječený a naprosto chaotický 5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Film vynechal celou dějovou linku z původní mangy, ve které se hlavní skupina teenagerů snaží natočit film a vyhrát tak velkou částku peněz. (Gantai)

Reklama

Reklama