Reklama

Reklama

Louvre Story

(TV film)
  • Francie Les Batailles du Louvre (více)
Francie, 2014, 2x53 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Příběh největšího muzea světa. Louvre není jen muzeem s pyramidou, klenotem zatracovaným i opěvovaným. Je živoucím organismem, tělem i duší Francie. Ve své majestátní kráse se tyčí v samém centru Paříže. Královský palác Louvre se rozbíhá do kilometrů průčelí, chodeb a vnitřních prostor. Dvacet hektarů kamenných staveb a zahrad. Svědci tragédií i hrdinských činů. Než se totiž stal největším muzeem světa, zažil Louvre časy nepokojů i násilí. Prošel četnými proměnami. Nejprve byl středověkou pevností, pak královským sídlem a dnes slouží nejen všem Francouzům. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že jsem viděla verzi zkrácenou a to je škoda. Takové kvantum informací, v tak malém časovém úseku, působí poměrně náročně, přesto hodnotím maximálně. Parádní dokument, zajímavá animace původních staveb a okolí Louvru, otazníky se vznášely imrvere nad hlavou, jakými finančními prostředky disponovali francouzští vladaři a na závěr Pyramida...Král Slunce byl bombarďák, prozřetelně přenechat Louvre umělcům a následně svolit k vytvoření stálé galérie. Před ním tedy klobouk ozdobený peříčkem rozhodně hluboko dolů! Po shlédnutí tohoto, doporučuji další zajímavý počin Muž, který zachránil Louvre. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

[zhlédnuta 52minutová verze]; Není to špatný dokument, i když je na můj vkus zbytečně rychle odvyprávěný. Člověk díky němu nicméně získá vcelku dobrou představu, jak to během všech těch staletí v Paříži vypadalo, a to není málo. Přece jen ale spíš doporučuju dokument Muž, který zachránil Louvre: Z pohledu celých dějin Louvru sice vypráví jen o jedné (docela nedávné) epizodě, ale ta vážně stojí za to. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Na ČT art byla k dispozici opět zkrácená verze. I tak je to velmi zajímavý dokument o historii paláce dávné i nedávné, byť dost stručný. Každopádně porovnání stavu na začátku 80. let minulého století a toho současného bylo pro mě fascinující. Vivat pyramida a její autor! ()

Reklama

Reklama