Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medellín, Kolumbie – město ovládané drogovými kartely... Poté, co byla Griselda Blanco v dětství znásilněna svým otčímem, rozhodla se tato mladá dívka opustit svůj domov a byla „nucena" žít na ulici. Právě zde se zapletla s partou kriminálníků a obchodníků s drogami. Jak šel čas, stala se z Griseldy (Ana Serradilla) silná žena, jež se neštítí ani vražd či obchodu s drogami. Griselda se stává "Královnou kokainu" a policie jí je neúnavně v patách...

Seriál byl natočen podle skutečných událostí a líčí život Griseldy Blanco, ženy, které se přezdívalo Černá vdova, Královna kokainu či Kmotra. Ženy, jež má na svědomí více než 200 lidských životů... (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Ana Serradilla (Griselda Blanco) se v rámci připrav na natáčení první série (2014) musela naučit manipulovat se střelnými zbraněmi. (fiLLthe3DD)
  • Ana Serradilla (Griselda Blanco) se problematikou obchodu s drogami nikdy příliš nezabývala – když ji však produkce kontaktovala s tím, že byla vybrána do hlavní role tohoto seriálu, tak na toto téma přečetla několik knih a zhlédla pár dokumentárních filmů. (fiLLthe3DD)
  • I přes množství „telenovelových“ prvků zobrazuje 1. série (2014) důležité události ze života Griseldy Blanco vcelku věrně – lze však zpozorovat, že postavy vůbec nestárnou a takové hlavní protagonistce (Ana Serradilla) se od začátku příběhu (70. léta) až po jeho finále (rok 2012) neobjeví jediná šedina. Děj 2. série (2016) je pak zcela fiktivní. (fiLLthe3DD)
  • Během natáčení 2. série (2016) si herečka Ana Seradilla (Griselda Blanco) poranila oko a musela podstoupit chirurgický zákrok. (fiLLthe3DD)
  • Píseň z úvodní znělky se jmenuje „Cuidado“ a nazpíval ji zpěvák Samo. (fiLLthe3DD)
  • V seriálu se objevilo přibližně 50 modelů vozidel z 50., 60. a 70. let, např. Dodge Demon (1971), Ford Crestline (1954), Mercedes-Benz (1974). Jejich přesný seznam nalezneme na stránce IMCDB. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se v Kolumbii (Bogotá, Medelín), Mexiku (Ciudad de México) a USA (New York, Miami). (fiLLthe3DD)
  • Ana Serradilla (Griselda Blanco) se vyjádřila, že natáčení druhé sezóny bylo vůbec nejdrsnějším natáčením, jaké kdy zažila. Během natáčení měly být údajně problémy s pyrotechnikou. Naopak kolumbijský přízvuk byl pro Anu z celého natáčení tou vůbec nejjednodušší věcí. (fiLLthe3DD)
  • Herečka Angelly Moncayo si při natáčení ošklivě poranila ruku, a to při manipulaci se skutečnou pistolí. Angelly však ihned po incidentu sdílela na sociálních sítích obrázky své ruky s tím, že je v pořádku. (fiLLthe3DD)
  • Seriál je natočen podle životního příběhu Královny kokainu Griseldy Blanco, které se též říkalo La Viuda Negra (Černá vdova). Skutečná Griselda Blanco byla zastřelena v roce 2012, ve věku 69 let v kolumbijském Medelinu. Seriál tudíž vznikl pouhé dva roky po její smrti. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama