foto

Catherine Zeta-Jones

  • nar. 25.9.1969 (47 let)
    Swansea, Hrabství Glamorgan, Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hoci bola Catherine vo veľkej Británii už od začiatku deväťdesiatych rokov pomerne známou herečkou, v Hollywoode sa jej podarilo preraziť až filmom ZORROVA MASKA (1998). Tejto krásnej brunetke, vyrastajúcej v malej Waleskej rybárskej dedinke Mumbles bola od malička vštepovaná tvrdá pracovná etika (jej otec vlastnil továreň na výrobu rybích konzerv). Napriek tomu v akom prostredí vyrastala, si vybudovala veľmi silný vzťah k hraniu a zaumienila si stať sa herečkou.

Začínala v jedenástich rokoch v tamojšom divadle a prepracovala sa až k účinkovaniu v britskom televíznom seriáli "The Darling Buds of May". Tento seriál žal v krajine veľké úspechy a z Catherine sa pomaly ale isto začala stávať televízna hviezdička. Kľúčovou rolou sa pre ňu stala tá v televíznom filme TITANIC (1996), kde si jej krásu všimol Steven Spielberg a ponúkol jej úlohu Esmeraldy v jeho produkčnom projekte ZORROVA MASKA (1998). Táto krásna rozprávka pre dospelých sa stala obrovským celosvetovým hitom a Catherine sa konečne stala filmovou hviezdou. Šťastie ju neobchádza ani v osobnom živote - 17. novembra 2000 sa vydala za muža svojich snov - Michaela Douglasa.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 Dad's Army
The Godmother
2013 Red 2
Vedlejší účinky
Zlomené město
2012 Chlap na roztrhání
Lay the Favorite
Rock of Ages
2009 Sexy 40
2007 Iluze lásky
Koření života
2005 Legenda o Zorrovi
2004 Dannyho parťáci 2
Terminál
2003 Nesnesitelná krutost
Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Chicago
2001 Zlatíčka pro každého
2000 Traffic - nadvláda gangů
Všechny moje lásky
1999 Past
Zámek hrůzy
1998 Zorro: Tajemná tvář
1996 Fantom
Kateřina Veliká (TV film)
Titanic (TV film)
1995 Blue Juice
1994 Cesta (TV seriál)
Return of the Native, The (TV film)
1993 Rozhádaní dědicové
1992 Kryštof Kolumbus
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
Mladý Indiana Jones: Pouštní anabáze
1991 Darling Buds of May, The (TV seriál)
Out of the Blue (TV film)
1990 Šeherezáda a gentleman
1988 Coup de foudre (TV seriál)

Dokumentární

2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
Miloš Forman: Co tě nezabije…
2008 A Musical History
Tajemství řeči těla (TV film)
2005 ... A Father... A Son... Once Upon a Time in Hollywood (TV film)
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2003 Making of: Sinbad Legend of the Seven Seas, The
50 Greatest TV Animals (TV film)
2001 New Royals, The (TV film)
2000 Inside Traffic: The Making of 'Traffic' (TV film)
Life and Times of Kirk Douglas, The
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1988 Telenoticias (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Mike Nichols (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 Michael Douglas: Pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
2006 Tony Bennett Show! (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
2001 73. Annual Academy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace