Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem spokojenější než kdysi. Příjemná vizuální stránka, mimozemská loď dá vzpomenout trochu na první StarTrek film, ale více na Vetřelce, hlavní prim pak hrají upíři a zdařilé speciální efekty. V závěru poněkud výbušnější a hořlavější příběh se překlopí do zombie apokalypsy. Již první vysávací scéna je působivá, daleko nejlepší je ale ta na pitevním sále. Mathilda May má řádné zbrojní pasy, a protože se po většinu filmu pohybuje nahá, je stále na co koukat. Paprsky, blesky a vůbec optické efekty byly v 80.letech v módě, a tak jich hojně využil i T.Hooper. Jen krve si moc divák neužije, byť Patrick Stewart ztratí v jisté chvíli téměř všechnu... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od dobrého nápadu se sci-fi do ubíjející, žalostné, pseudohororové sračky. Pochválit lze jedině opravdu dobře vypadající triky, které nejsou ani trochu béčkové. Nic nevytrhne ani původní dabing Studia Zero pro Warner Home Video, ve kterém každý mluví hned několik postav. Pořád ale lepší než ten druhý, zpatlaný pro MGM na hřbitově českých dabingů zvaném Studio Bär. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je tohle přesně ten typ sci fi filmů, které mám rád, ve výsledku je to jen stín nevyužitého potenciálu. Krásné interiéry a exteriéry mimozemské lodě, budování paranoidní atmosféry, hezké efekty a masky, luxusní kozy a prdelka, sexualita jako zbraň emzáckého vampirismu, Picard atd..to všechno tam je aby to filmaři metodicky zabíjeli plochou zkratkovitostí a divnou uspěchaností, která ničí nejednu potenciálně kulervoucí scénu. Do očí bijící díry v logice scénáře a chování postav(i na parametry žánru) tomu taky moc nepřidají. No a na závěr to celé pohřbívá pro změnu úútahané a nesmyslné finále během kterého mi už bylo ale vlastně úplně jedno jak to dopadne-hlavně aby to dopadlo co nejdříve....Škoda, protože tohle bych mohl a chtěl milovat. :( ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromně překvapený!. Čekal jsem béčkovost do morku kostí s naivitou 80. let, že to možná ani nedokoukám. Nakonec žasnu nad vizuální stránkou filmu, která je i v současnosti výborná. Hodně mě zaujala i hudba, hlavně v úvodních a závěrečných titulcích. No ale to hlavní. Dracula pojatý jako scifi, kdy jsou mimozemšťani podobně fungující bytosti. To je navíc okořeněné myšlenkou posmrtného života a existencí něčím v lidském těle, co by se dalo označit za duši. Třešničkou na dortu je nahá Mathilda May, díky jejímž tvarům a nádhernému obličeji uvěříme pobláznění hlavní postavy. Když dokáže scifi zaujmout i po 23ti letech, tak je to co říct! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, upíři, výměna těl, pochybní vědci, telepati, zombíci, kteří jsou jednou vysušení a podruhé takové ty běžné typy. Jako by se autoři nemohli rozhodnout, a tak dali do filmu všechno, co se horrorový žánr nabízí. Ale je tu asi nejkrásnější vetřelec, co se kdy objevil ve filmu, takže za 3. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se v Anglii v lokalitách Londýn, Elstree, Bushey, Hendon a v zábavním parku Tucktonia. (Terva)
  • Podľa informácií štábu Mathilde Mayovej počas nakrúcania nahota veľmi vyhovovala a neobťažovala sa ani pre župan. V skutočnosti niektorí členovia štábu povedali, že to bolo trápnejšie pre nich, pretože sa museli nútiť, aby sa jej stále pozerali do očí, a to nebolo jednoduché, pretože bola „nádherným tínedžerom s takmer dokonalou postavou“. (Dajman)
  • Mathilda May byla do role Space Girl vybrána z asi 1000 možných hereček. (Terva)

Reklama

Reklama