Reklama

Reklama

Noční směna

  • Velká Británie Late Shift
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu Noční směna je chytrý student Matt, který se dostane do svízelné situace. Okolnosti ho donutí se zapojit do brutální loupeže ve slavném aukčním domě v Londýně a on musí dokázat svoji nevinu. Následkem jeho činu je občas krutá a násilná cesta po hlavním městě, na které uniká nejrůznějším nástrahám. Je jen na publiku, jak to celé dopadne. Pro co se rozhodnou diváci, když se proti hrdinovi obrací štěstí zády? (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

HAL 

všechny recenze uživatele

Interaktivní film, nechvalně proslulý žánr počítačových her z devadesátých let, kdy nástup CD nosičů vysral na hráče pokusy o hry vytvořené z natočených filmů s možností rozhodnutím ovlivnit následující děj - a nebo taky nová verze Kinoautomatu, experimentu české nové vlny, která v kinech předvedla úplně to samé co dnes dělá Noční směna, jen k tomu nepotřebovala mobilní telefony připojené na vypadávající wifi. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Co do obsahu to připomíná všechny ty arogantně nablblé filmy s Willem Smithem (Focus), pobavíte se a snad i přijmete extrémně debilní scénář. Ovšem problémem u interaktivního filmu je, když máte pocit, že divák víceméně zasahuje do nepříliš podstatných scén a když už se zasáhne víc, tak se stejně krátkou oklikou, pokud možno ještě v probíhající scéně, vrátíte do předem naplánováné linie vyprávění. Je však možné, že se mýlím a aktivně zasahující divák během projekce na Febiu byl jen přehnaně racionální ve svých volbách. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Průkopnickým přístupům většinou fandím, ale chce to dotáhnout nápad do konce. Interaktivita je tuze lákavá, ale podráží si nohy technickou nedokonalostí, aneb když už se náhodou nezasekává aplikace, alespoň spadne distributorova wi-fi. I bez tohoto škraloupu, který nedává možnost se do děje ponořit, jde ale o polovičatou podívanou. Dějově se totiž jedná o nejprůměrnější napínák, kde na sebe (alespoň v mnou / námi zvolené variantě) scény mnohdy navazují jen velmi kostrbatě. Proto i přes snaživou zábavnost celého konceptu hodnotím takhle nízko. Ačkoli publikum téměř do samého závěru hodnotilo většinou jen samé maličkosti, najednou bylo na základě jediné volby hotovo, aniž by byla šance se vzpamatovat z toho, co se právě na plátně odehrává. Po prozkoumání dalších alternativ vidím, že čsfd publikum dohrálo Směnu do pravděpodobně nejhoršího možného závěru, o to větší je škoda promarněné příležitosti. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Chci, aby mi někdo dal dotykový telefon s nainstalovanou aplikací, která bude po celý film fungovat, a následně vypadl a nechal mne se na to koukat a hlasovat samotného. Ono by to asi nemuselo být (tak) špatné, kdybychom si na ČSFD projekci nezvolili asi jednu z nejdebilnějších variant a nenechali svými rozhodnutími film ubíhat v těch nejvyjetějších, nejnudnějších kolejích. Hodnotí se to fakt blbě, protože alternativní konce mohly být lepší, ale to už se asi nikdy nedozvím(e). Spousta rozhodování byla spíše jen tak, jako třeba jestli bábu přemluvit, ať jde s tebou nebo ji tam nechat a ač se člověk rozhodne ji tam nechat, tak husa za chvíli přicupitá sama, takže člověk ovlivní asi pět vteřin filmu, který pak spokojeně pádí tam, kam původně chtěl. Dalo by se s tím vyhrát, ale tato možnost se mně / nám asi nikdy nenaskytne. Za "naší" ČSFD verzi tedy... 60% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako interaktivní experiment nezajímavé a s křížkem po funuse, jelikož jiní to samé již zvládli lépe. Volby navíc na podobný typ experimentu nejsou příliš časté. A když už, tak až na něco málo čestných výjimek jde spíše o zdání volby, jelikož alternujete reakce hlavní postavy na dění spíše než že byste ovlivňovali přímo dění. Což by nemusel být nutně problém, kdyby za něco stáli neherci; nestojí. Kdyby za něco stála režie; nestojí. Nebo alespoň scénář, který je ovšem otřesný a nedává smysl. Jako film to tedy nefunguje vůbec. A jako hra také ne, protože ty cca dva tucty nic neřešících ano/ne rozhodnutí je na "celovečerní" zážitek příliš málo, než abyste se cítili jako aktivní hybatel dění a ne pasivní divák, který má mezi dlouhými nudnými neinteraktivními bloky udržet pozornost natolik, aby neusnul před další (ne)volbou. Navíc většina voleb je jednoslovných a s ohledem na jejich vyústění vyloženě zavádějících. Na tvůrci zamýšlené opakované průchody to pak není už vůbec, právě proto, že se na to nedá kvůli nekvalitám koukat a díky absentujícímu množství smysluplných voleb se to nedá ani hrát. ()

Galerie (14)

Související novinky

Rozhodujte o hrdinovi filmu Noční směna

Rozhodujte o hrdinovi filmu Noční směna

29.03.2017

První digitální interaktivní film v českých kinech bude mít předpremiéru v Premiere Cinemas v pražské Hostivaři, v Olomouci a v Teplicích. Ve filmu Noční směna budou o scénáři a ději rozhodovat sami… (více)

Reklama

Reklama