Reklama

Reklama

Fidel Castro: Život pro revoluci

(TV film)
  • Německo Fidel Castro - Ein Leben für die Revolution (více)

Obsahy(1)

Životní příběh slavného revolucionáře, který ovládl Kubu a stal se na půlstoletí jejím neomezeným vládcem... Kubánský vůdce Fidel Castro přežil několik generací amerických prezidentů, sovětských nejvyšších tajemníků, ředitelů špionážní rozvědky CIA a neúspěšných rádoby atentátníků. Legendární revolucionář zůstal u moci celé dekády, déle než kterýkoli jiný vůdce nebo jakákoli jiná vláda. Všichni ho znají, obdivují i nenávidí. Muž pod maskou revolučního vůdce přesto zůstává prakticky neznámý. Kým skutečně je Fidel Castro? Jak je možné vysvětlit sílu jeho vůle? Na co je pyšný? Co přispívá k jeho sex-appealu? Jak se projevuje jeho rezervovanost nebo krutost? Castro na dlouhá léta uzavřel své skutečné já před zraky světa. Jen několik málo lidí ví, jaký doopravdy je. Z jeho života se stala obrovská záhada, kterou vám nyní rozkryjeme. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kam přišel socialismus, tam se dostavila chudoba. Poslední příklad zbankrotovaná Venezuela s ropným bohatstvím. Socialistické země s kapitalistickou ekonomikou prospívají. Na druhou stranu americký kapitál by Kubu převálcoval a vysál. Dokument je dobře odvyprávěn. ()

RedOctober 

všechny recenze uživatele

Fidel Castro je v mnohem inspirující osobností, stejně jako Kuba. Ale v mnohem tomu tak není. Rozhodně je Fidel Castro zajímavou postavou světových dějin, byť v trochu vedlejší roli. ()

kroton 

všechny recenze uživatele

Dokument je uvozen spoustou otázek a slibem, že nám rozkryje záhadu jeho života. Tak to ani náhodou. Snad jedině záběry z jeho mladých let potvrzují, že byl velký fešák a k tomu uměl velmi dobře mluvit, svádět ženy a manipulovat masami. Na ostatní stránky Castrova života nahlédneme sotva pootevřenými dveřmi, protože stihnout za 45 minut přiblížit několik dekád v čele země uprostřed historických událostí a vztahů je prakticky nemožné. Ale díky alespoň za to málo, přece jen na rozdíl od jiných osobností minulého století je dokumentů o Fidelovi v televizi poskrovnu (tento jediný se ovšem  častěji opakuje). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama