Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (77)

plakát

Sexmise (1983) 

Dobrá sci-fi komedie od našich polských sousedů. Je možná pro některé stará až prehistorická, ale možná je stále aktuální. Riziko totality může být někdy z oblasti, od které to nečekáte. Totalitní matriarchát může být stejně toxický jako totalitní patriarchát. A to i když tu ženy byly velmi krásné.

plakát

Příště budeme chytřejší, staroušku! (1982) 

Sociologická satira o složitosti zařazení propuštěných vězňů do socialistické společnosti, která projevuje značný stupeň maloměšťanství.

plakát

Pérák a SS (1946) 

Legenda českého - československého odboje z dob okupace německé nacistické přenesena na stříbrné plátno filmu.

plakát

C.k. dezertéři (1986) 

Byla jednou jedna pestrá monarchie, která i když měla svých problémů dost, tak napadla slabšího souseda. Byla z toho válka, kterou tato i jiné monarchie skončily svoji existenci. Na jejich troskách vznikly státy z niž některé měly mnohém kratší existenci než toto staré mocnářství. Podle mě bohužel.  Toto je úsměvná a trochu švejkovská komedie z posledního roku války o které se říkalo, že je poslední.

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

Klukovské sci-fi, které je dobře natočené a dokáže i po letech pobavit. Miloš Macourek byl pán scénárista a Václav Vorlíček pán režisér.  Dobré herecké obsazení je ingrediencí dobré zábavy.  Předčasný dárek Československé televize k Vánocům 1984.

plakát

Kamarádi (1969) (seriál) 

Milý a nostalgický seriál ze staré vnitřní Prahy, kdy na Malé Straně žilo víc jak trojnásobek obyvatel a nebyla přeplněná turisty.  Navíc je tento seriál plný kamarádství ze začátku čtyř výrostků. Tady kouzlu minulých dob dopomáhá černobílá barva. Marek Eben se zaslouženě stal díky tomuto seriálu hvězdou, ale popravdě nejen díky němu.

plakát

Benga v záloze (2010) 

Komedie o policistech s určitým poselství. Humor občas na hraně, ale dobrý. Wahlberg a Ferrell překvapivě dobrý tým - buddy dvojce. Závěrečné se sem velmi hodí. Asi naštvou ultrafanoušky divokého a neregulovánoho kapitalismu.

plakát

Viva Maria! (1965) 

V podaní westernové komedie s Brigitte Bardotovou a Jeanne Moreauovou je revoluce velmi půvabná.  Navíc je to zábavná komedie s puncem klasiky. Marie Fitzgerald O'Malley je o něco půvabnější.

plakát

Občan Brych (1958) 

Film táhne herecký výkon Karla Högera, který je pán (soudruh) herec. Ano jde o tendenční snímek, ale není hloupý a taková byla doba.

plakát

Návštěvníci (1993) 

Godefroy de Papincourt, hrabě de Montmirai i je a byl ukrutný feudál je docela vtipný sympaťák. A asi na svých panstvích zaváděl spíš víno a ne chmel.