Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karolína chodí se Stevenem. Steven je fajn, ale když přijde řeč na jeho rodinu, začne být divný. I když Karolína čeká se Stevenem dítě, představení jeho rodičům se stále odkládá. Steven ví, co dělá. Karolína se však nedá odradit. K setkání musí dojít a všechno se začíná neuvěřitelně zamotávat. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

maverick10 

všechny recenze uživatele

No jak tenhle film hodnotit?? Je to tezky mnoho lidi se k nemu bude chovat odtazite, s neduverou a nekteri mozna i s odporem. Stejne tak jako nekteri lide k nasim mensim spoluobcanum. Mozna i proto tento film nebude mit tolik hvezdicek, kolik by si zaslouzil.Neni to buhvi jak inteligentni a chytry film, ale pojednava o vecech o kterych neradi slysime a natoz jeste vidime. Vetsina recenzi tady radsi zakriva oci, mluvi o tom jak je to trapne. Ale co tam bylo trapne???? To ze se zamiluje clovek vetsinoveho vzrustu do cloveka mensiho?? Tak jestli tohle je trapne, v tom pripade je trapny uz jen ten samotny vyrok. Komedie???? Ani nahodou, spis romanticke drama. Herecky to bylo velice dobre zahrano, predevsim Gary Oldman "vycnival"(svym vykonem pochopitelne. Zde plati ze i maly clovek dokaze zahrat velkou roli - obrovsky). No a ten konec?? Prijit to muselo. Ja davam 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +role Garyho Oldmana, netradiční téma -není to až taková romantika a komedie to taky moc není./// Rozhodně zajímavé téma, které jsem v jiné romantické komedii neviděl. Mno i když jsem se občas pousmál, spíše se vám ve výsledku dostane depresivní a skličující pocit. Rozhodně to není film pro krásný romantický večer. Hudba zde skoro žádná není, takže jediné co vyniká je herecké obsazení a některé zajímavé, dobře zahrané postavy (Beckinsale, Oldman)./// Celkem 34%/// ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem viděla před pár lety,a musím říct, že si na něj vzpomenu, kdykoliv v nějakém filmu vidím trpaslíka nebo trpaslici.A pokaždé si vzpomenu, jakou fyzickou, ale i psychickou bolest prožívají, jak je u nich v životě všechno jinak, ale nejen v jejich, ale i životech jejich blízkých.Skvělý Gary Oldman i Matthew McConaughey....stojí za podívání. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle popisu děje na zadní straně dvd si člověk řekne, že půjde o průměrnou romantickou komedii (jakých je kvanta a v jakých McConaughey i Beckinsaleová nejedenkrát exhibovali) a přední strana obalu ho v tom skutečně utvrdí. Ale chyba lávky, film je totiž dramatem o liliputech, malých lidech s vývojovou vadou, kteří musí fungovat mezi lidmi normálního vzrůstu a přitom vycházet i s "těmi" ze své komunity. Jednoho z nich, Rolfa, hraje překvapivě Gary Oldman (vůbec ne špatný výkon) a ve snímku je bratrem McConaugheyho postavy, která jako jediná z rodiny narostla normálně a teď s obavami sleduje, jak se snoubenka v podání Kate Beckinsaleové těší z čerstvého těhotenství, protože ví, že genetika je neúprosná... Když člověk odhlédne od toho, že distributor tohoto filmu u nás (společnost Intersonic) velice podle (přitom z hlediska marketingu chytře) vytvořila kolem děje matoucí auru, aby mu zajistila alespoň nějaký ohlas, dá se na toto dílo nahlížet jako na něco s velmi zajímavým námětem. Něčím, s čím se člověk normálně nesetká a ani to nevyhledává. Aby z takového neobvyklého námětu vzešel také dobrý film, musel by být postaven na pevných základech dobrého scénáře a to není. Všechno tady působí vykonstruovaně, značným způsobem nepravděpodobně (film vyvolává dojem, že lidé malého vzrůstu mají sice zdravotní komplikace, jinak jsou ale hrozně neodolatelní) a za vším tím ještě vykukuje neupřímný kalkul. Je sice hezké, že tvůrci orodují za všeobjímající snášenlivost bez předsudků, jak toho ale chtěli dosáhnou klouzáním po povrchu, to je mi vážně záhada. II Scénář: Bill Weiner. 40% ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Hm, opět nechápu hodnocení ostatních..Ďáblíci jsou pro mě roztomilým filmečkem se spoustou hezkých scén..mísí se tu přesně to, co mám ráda: jistá "lehkost" filmu díky úsměvným scénkám a zároveń zamyšlení se - ať už nad životem liliputánů nebo problematikou vztahu, vyzrálostí chlapa na otcovksou roli...a Gary Oldman je tu perfektní:-) Chápu, že lidem, kterým se příčí jakékoli postižení, tenhle film asi není moc po chuti, ale krásně ukazuje, že jakkoli nemocný člověk má cítění jako my všichni ostatní a když se na to někdo dívá jinak nebo se tomu posmívá, ukazuje jenom svojí omezenost.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Matthew Bright byl za svůj finální sestřih filmu vyhozen, protože se nelíbil studiu. Herec Peter Dinklage naopak prohlásil, že režisérský sestřih byl skvělý a studio jej svým zásahem zničilo. (Gary)

Reklama

Reklama