Reklama

Reklama

BLEACH

  • Japonsko Bleach (více)
Trailer 2

VOD (1)

Kurosaki Ichigo (Sóta Fukuši) je obyčejným studentem, až na jednu maličkost, dokáže vidět duchy. Tato schopnost se s ním táhne celý život a je na ní naprosto zvyklý, vše se ovšem změní, když ve svém pokoji potká Shinigamiho - Kuchiki Rukiu (Hana Sugisaki). Shinigami chrání totiž svět lidí před Hollow, pojídači lidských duší se silnou duchovní silou. Ichigova rodina je jedním takovým Hollow napadena a sám Ichigo musí přijmout sílu Shinigami od Rukie, aby svou rodinu ochránil. (UncleMorty)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jako zarytého fanouška seriálu, jsem byl velmi zvědav jak se hraná verze se vším vypořádá a musím říci, že to zvládla až nevídaně dobře! Jelikož člověk zná celé pozadí příběhu, tak je jasné, že kdo to vidí úplně poprvé, tak mu to může připadat jako nějaká "manga tuctovka", ale tak to vůbec není. Tohle bylo jen počáteční zrnko celé Ichigovi cesty, kterou jeden film nemůže ani zdaleka pojmout. Klidně bych koukal na hranou verzi seriálu, pač jsem se po letech uvědomil, že mě to stále baví :) ()

Dody345 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím jako ten, co četl část mangy a anime viděl celé a to několikrát) Pokud jde o obsazení, tak Ichigo za mě v pohodě, dále i Uryu Ishida se dá (i když mu mohli hodit trochu modrý melír jako v případě oranžové pro Ichiga). Orihime se taky dá, i když také ji mohli přidat ten oranžový (zrzavý) melír a vybrat popřípadě herečku, která odpovídá více jejím proporcím. Chad na to, že z Mexičana udělali Japonce tak se taky vcelku dá. Naopak pokud jde například o mladší sestry tak nic moc. Ono pomalu dělalo problém rozpoznat, která je která. Dále Byakuya. Z toho měl jít respekt a strach a neměl vypadat s prominutím jako ošklivá lesba. Z Renjiho jsem taky nebyl moc nadšený. Zaujal jen v posledních minutách po souboji, kdy se díval jak Byakuya bodá Ichiga. A pokud jde o Rukiu, tak taky nic moc. Teď k samotnému ději. Radši se měli držet předlohy a nejít si vlastní cestou. Ten Ichigův trénink a navrácení sil Rukie bylo úplně scestné. Tam to mělo být jako v předloze, že ji odvedou jakože zpátky na popravu a Ichiga nechají na pokraji smrti v kaluži krve a pak by pro něj přišel ten Urahara a poté co by se probudil u něj v krámku by to mohlo skončit a navázalo by se na to v druhém díle. Pokud jde o souboje, tak přidat více krve a ubrat některé ty naruto pasáže, kdy ve skoku ho kopne atd.. Jo a ještě jeden detail, když Ichigo zaútočí na Byakuyu a ten jeho meč zastaví prsty, tak to je taky blbost, to až později udělá Aizen. Shrnutí -> mohlo to být horší, ale i mnohem lepší (zlepšit obsazení a držet se děje a nevymýšlet si blbosti). Radši bych to viděl v práci Američanů, kde by každá postava nebyla nutně Japonec. I když kvůli těch jejich kvótám by udělali z Ichiga černocha, který je gay, popřípadě by z něj udělali dívku Ichigu, tak nevím jestli by to bylo lepší. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Eh. No nevím, jestli by mě tahle obyčejná a levná adaptace dokopala k tomu, abych mangu někdy začal číst. Na druhou stranu Hana je celkem pěkná holka a herecky je imho z celýho toho ansáblu o level vejš (ačkoliv to není asi žádná velká pochvala, neb všichni herci jsou prkenní). Charaktery jsou neprokreslený, jednají z podivný logiky, nic se o nich neví, umírají a zase se objevují. CG je místama laciný, obludky jsou na druhou stranu celkem hezky udělaný. Lore světa je absolutně nevysvětlenej a místo, aby se nějakej čas věnoval jemu, ztrácí se čas dlouhými monology nebo zbytečnými záběry do zdi. Ale jak říkám, Hana z toho aspoň tu průměrnou adaptaci vytáhne, no... ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Ja nikdy nepochopim tyhle filmovy adaptace slavných mang a serialových (anime) počinů, které slavily stejný úspěch. Film je v podstatě jen inspirací prvního aktu mangy Bleach, kdy je všechno jinak. Postavy Chada a Inue spíš slouží jako easter egg pro fandom a ne pro děj. Ostatní je už jen protahující se fanservis pro nejskalnější fanoušky, nebo pro lidi co vůbec Bleach neznají. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Film sice není přesně podle předlohy (jen příklad: film končí dějem dílu 17, ale přesto se v něm stane věc, která se měla stát až díle 111 a to ještě poněkud jinak - Grand Fishera totiž zabil až otec Ichiga) ...ale to vůbec nevadí. Postavy jakoby z oka vypadly seriálovým animovaným předlohám, především nad Rukiou musí žasnout asi každej, kde sebrali takovou herečku, z které vyzařuje to samé jako z její animované předlohy. Důležité je, že atmosféra filmu je velmi podobná atmosféře seriálu - což musí každému fanouškovi Bleach stačit ...navíc kdyby byl i děj víc věrný předloze, člověk by se nudil. Efekty a bitky jsou slušné a závěrečný souboj Renjiho s Ichigem skoro nemá chybu. Celkově velmi povedená adaptace, kterou na rozdíl od některých jiných snad mohou ocenit i ti, kteří anime neviděli (i když pochybuji, že na čtyři hvězdičky). Doufám, že bude pokračování. 78% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován slavnou mangou „Bleach“. Děj filmu je ovšem naprosto odlišný od originálu a jde si vlastní cestou. (UncleMorty)

Reklama

Reklama