Elvis: Takhle to je!
Drama / Hudební / Životopisný
USA, 1981, 97 min
Andrew SoltHrají:
Elvis PresleyObsah
Vždycky hrál před vyprodaným sálem. Jeho hlas zná z nahrávek víc lidí, než hlas jakéhokoliv jiného zpěváka - prodala se půl miliarda desek s jeho písněmi, což je víc než duchovní a vánoční hudba i rokenrol dohromady. Filmy, v nichž hrál a zpíval, se staly kasovními trháky. Elvis byl syrový jižanský talent ze zapadákova, který proměnil populární hudbu i celou americkou kulturu. A v den, kdy zemřel, 17. srpna 1977, v jeho rodném Memphisu i v celém světě propuklo zděšení. Bylo mu pouhých dvaačtyřicet a pro miliony lidí to byl skutečný mág. Co tvořilo jeho nesporné kouzlo? (oficiální text distributora)
║Rozpočet $5miliónov║Tržby USA $2,028,612║Tržby Celosvetovo $-║(22.3.2009)
Nos
Tento film je jistě zajímavý dokument k vidění, i když nejste oddaný Elvisův fanoušek. Snímek se snaží být velice civilní, přesný, věrný, výstižný a hlavně upřimný, což se mu také zdárně daří. Výběr z tehdejších dokumentů je velice vhodný a přispívá k plynulosti a celkovému kladnému vyznění celého snímku. Je to opravdu empatický a upřimný pohled na život Elvise, ikony Ameriky, která si právem vydobyla titul Krále rockenrollu. Jako oddaný fanoušek Elvise nemohu jinak.(4.5.2008)
Snorlax
Takhle dobře udělaný dokument se skutečně málokdy vidí, osciluje mezi hraným dokumentem a dokumentárním filmem složeným z archivních záběrů. Elvis bez příkras od puberty po smrt. A oceňuji i přístup HBO: většina filmu je nadabována, ale archivní záběry ne, k těm jsou doplněny pouze titulky.(2.3.2012)
JekoRek
ELVIS FOREVER! ! !(16.5.2008)
DeLaMorte
Výborně natočený dokument o nesmrtelném králi rock and rollu Elvisovi.Dokument mapuje celý jeho život od dětství po první krůčky úspěchu až k vrchlolu a smrti.Byl jsem velice překvapen,že ačkoli jsem Elvisův fanoušek v dokumentu se oběvují záběry,které jsem nikde předtím nespatřil..kamera nás zavede do jeho soukromí,ale i do doposud nezveřejněných koncertních videí.ELVIS FOREVER!(8.12.2009)