Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kedže filmy podobného žánru nie sú produkované na bežiacom páse ako Avangers či iné komiksy tak tvorcom určite odpustíme umelé prostredie aj banálny príbeh a vyberieme sa do vzdialenej epochy ľudstva za síce jednoduchým, napriek tomu príjemným príbehom. Čas od času takýto film pohladí dušu aj myseľ a štáty dokážu vyprodukovať aj film bez politickej korektnosti a preto som zvažoval plný počet hviezdičiek. Na tie však by však náčelník musel predsa len ponúknuť o čosi lepší príbeh či reálnejšiu prírodu a tak ostaneme niekde na hranici 80%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z propadáku o tom, jak před tisíci lety vzniklo přátelství mezi člověkem a vlkem, se vyklubala překvapivě povedená věc. Alfa je rodinné dobrodružství, které se nebojí být trošku drsnější, než jsme u podobných filmů zvyklí, dovede strhnout a především neskutečně krásně vypadá. Body dolů mu sráží druhá polovina, v níž je postupné sbližování lidského a zvířecího hrdiny přeci jenom až příliš schematické a předvídatelné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alpha se dá jednoznačně charakterizovat jako film od Sony, tedy z pochopitelných důvodů téměř jako technologický benchmark a stylizovaný pravěk, který vypadá i na domácí obrazovce naprosto nádherně a až do konce jsem si snímek v tomto směru vyloženě vychutnával. Příběhově je to naprosto klasicky rodinný (tlupový?) příběh z ranku 10k před n.l. s pohodovou stopáží devadesáti minut a několika vyloženě dojemnými momenty, které musí dostat snad každého. V Imaxu to musela být nádhera, kéž by se to Columbia Pictures zaplatilo a my nepřišli o podobné typy filmů, jak v kinech, tak doma. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Alfa patří k zatracovaným projektům roku, přitom si to úplně nezaslouží. Příběh ala mladý „Revenant“ dokáže v první polovině důstojně konkurovat těm nejlepším survival filmům. Studio se rozhodlo Alfu zpřístupnit i menšímu publiku, takže v druhé půlce zapojí vlčího přítele a pojítko se snaží až příliš tlačit na city. Dějová linka se následně až lehce rozvijí naproti hrdinům a oba koncepty k sobě nějak nepasují. Vizuálně Alfa nadchne, což úplně z trailerů nevyplynulo a po této stránce není prakticky co vytknout. Za mě jako rodinný film obstojný počin……. 6/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)
  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama