Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fešní lovci s pěstěnými plnovousy a chrupem, který odpovídá pravidelným návštěvám dentální hygieny, na sobě bundičky s kapucí podle střihů z Burdy, kýčovitým sluncem zalitá obloha nad malebnou krajinou, do očí bijící nelogičnosti a digitální zvěř (je docela paradoxem, že produkce byla vyšetřována kvůli zabití pěti bizonů pro potřeby natáčení a přitom to vypadalo, že ani nevystrčili nosy ze studia). První půlhodina byla jednoduše k uzoufání. Sblížení androgynního modelu k předvádění kožených plavek s druhem canis lupus a jejich wannabe archetypální cesta za přežitím částečně pozvedly úroveň a při vzájemných „konverzacích“ pravidelně oprašovaly rčení, že blázna poznáš podle řečí a moudrého podle mlčení. Vizionář bez vize Albert Hughes zaslouží pochvalu maximálně za to, že jde s dobou a pohlavní identitu jedné z hlavních postav odhalil až na samém konci. U druhé to doteď nevím.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Začíná mi vadit, když tvůrci dají na úvod filmu několikaminutový spoiler (obvykle té nejlepší scény z filmu), po kterém následuje věta "O TÝDEN DŘÍVE" a veškeré napětí je rázem to tam. Zrovna tady to bylo naprosto zbytečné. Film je hodně přehnaným survivalem zejména pro mladší publikum, které v tom nebude hledat logiku z hlediska přírodních živlů nebo fyzických možností. Označení Revenant pro děti to vystihuje asi nejlépe. Nicméně se jedná o pěknou audiovizuální podívanou s krásnými záběry (i když často s dějem nesouvisejí). "Postava" vlka táhne v podstatě polovinu filmu a na dobrodružství obou protagonistů se dobře kouká. A i když je to naprosto předvídatelná pohádka, svůj účel plní, a to je hlavní. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 98,4 miliónov $ | Ani som netušil, že tak jednolitý a dejovo fádny film môže niečim fungovať. Ten vzťah medzi človekom a zvieraťom zaujal, a tak mi k tomu stačili vyretušované digitálne zábery prírodných úkazov naviac. Presne ten typ filmu, ktorému odpustíte, že Vám zobral 90 minút zo života, ale po druhý krát mu to už nikdy nedovolíte. Ps: Neviem presne, plakal už človek nad svojimi príslušníkmi pred 20 tisícami rokov? :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s neobvyklou vizuální stránkou, který vypráví neobyčejný příběh chlapce a vlka na cestě domů. Film jako celek funguje, má napětí a potěší realističtější pojetí. Bohužel mi zde chyběly nějaké pamětihodné scény, které by filmu přidaly větší hloubku. Filmů na podobné téma ale moc nevzniká, tak si jich važme. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama