Reklama

Reklama

Městečko otrávené CIA?

(TV film)
  • Francie Un village empoisonné par la CIA ? - Pont-Saint-Esprit 1951 (více)
Francie, 2015, 52 min

Obsahy(1)

Srpen 1951 – mnozí lidé z jednoho francouzského městečka náhle zešíleli. Mohla za to americká CIA? Obyvatelé Pont Saint Esprit pokřikují v ulicích, vrhají se z oken, vidí všude ohnivé koule. Výsledkem je sedm mrtvých a téměř tři sta přiotrávených osob. Pro vysvětlení této tragédie vznikají ty nejdivočejší teorie – otrávená mouka, kontaminovaná voda, čarodějné pikle. O šedesát let později se z odtajněných amerických dokumentů dozvídáme o experimentech CIA na nedobrovolných pokusných králících. Po dobu nejméně třiceti let tato americká agentura prováděla proti vůli obětí tisíce experimentů – s ozařováním, elektrošoky, drogami, lobotomií, a dokonce s implantáty vysílačů umístěných do mozku, které měly z lidí vytvořit vraždící roboty. Zdá se, že i Pont Saint Esprit patří na tento děsivý seznam experimentů, jaké Američané už sami dávno odsoudili v rámci Norimberského procesu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Človek ako pokusný králik. A opäť v tom nemá prsty nikto iný ako "krajina neobmedzených možností". Utópiou netrpím, je mi jasné, že niečo obdobné majú určite na rováši aj iné mocnosti ... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaujaly mě dvě věci. Že se to může stát v zemi, kde jsou zaručena lidská práva a že se vždy najdou lidi, kteří za peníze budou dělat pokusné králíky na úkor svého zdraví. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

I kdyby byla jen 1/10 pravdivá. Bylo by to děsivé. Vzhledem k přiznání a omluvě prezidenta Clintona ke konci dokumentu, je jasné, že pravdivá bude minimálně valná většina. Pak prostě nemám slov. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

O tajných aktivitách (nejen) americké politiky jsem si nikdy nedělal příliš velké iluze, ale i tak musím přiznat, že některé věci, o kterých se zmiňuje tento film, jsou pro mě otřesné. Přitom se nejedná o žádné spiklenecké teorie a nepodložené hypotézy, ale o zdokumentovaná fakta, s odstupem let odtajněná. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Městečko otrávené CIA? Pont Saint Esprit - 1951; originální název „Un village empoisonné par la CIA? Pont Saint Esprit - 1951“; režie Olivier Pighetti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama