Reklama

Reklama

Pyotr495

(festivalový název)
  • Kanada Pyotr495
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
Kanada / Německo, 2016, 15 min

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Pyotr leží u sebe doma a v televizi běží Mrazík. Ten ho ale úplně neuspokojuje, a tak zapne seznamovací aplikaci a vyrazí do města. Místo zábavy se však Pyotr stane kořistí nacionalistické skupiny, která prostřednictvím aplikace nahání své oběti. Realita ruské homofobie podpořené vládnoucí garniturou se stala základem pro hororovou hříčku s nečekaným twistem. (Mezipatra)

(více)

Recenze (7)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tady musím souhlasit s komentářem kolegy LV.Helter .I mě se první polovina snímku zdála daleko povedenější.Zbytek už působí více méně komicky. Závěrečnej nečekanej twist se ( alespoň v mých očích ) tvůrcům nepovedl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mladý Pyotr nedokáže pořádně ocenit „kvalitu“ Mrazíka a tak se raději věnuje sociálním sítím. Dostane nabídku na pořádnou „pařbu“ a jelikož by si rád nechal protáhnout zadní vrátka, vydává se na neznámou akci. Jaké je však jeho překvapení, když se akce zvrtne a on se dostane do rukou trojice pomatenců – i ON má však své hrůzné tajemství…4% menšina bude jistě tímto krátkometrážním snímkem určeným hlavně pro ně potěšena. Já už méně, ale finální masakr nepatřil mezi nejhorší. Za onu proměnu dostane tento kousek přece jenom nějakou tu hvězdu… ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Ten film toho chce toho tak veľa povedať až nakoniec aj vďaka spracovaniu vyzerá fakt smiešne. Asi som jeden z mala, ale omnoho viacej sa mi páčila tá prvá polovica mysteriózna. Na moje prekvapenie druhá polovica už je fakt sračkové scif-i, vďaka spracovaniu a scenáru sa to prepne na trápnu paródiu a pritom z toho mohol byť fakt zaujímavý revenge exploit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to velmi slibně, ovšem samo sebe to začalo parodovat zrovna ve chvíli, kdy bych čekala nějaký šokantní nebo peprný a hlavně smysluplnější závěr. Vizuál sice pěkný a podmanivý, ale ve finále vše zmizí v nepatrném šumu. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

To byla síla. Pro ty (včetně mě), kteří nemusí krváky a horory i hnus, humus. Nicméně kraťas poukazuje správně nejen na ruské vylízance, homofoby, burany, co mají v těch svých oholených hlavách jen nakakáno. Obrat byl dokonalý a zřejmě vznikl v hlavě tvůrců za to, že gay oběti šikan se neumí bránit přesilám, tak alespoň "pohádka" na konec ... Takže suma sumárum, kdo může co jsem popsal: "Spíše doporučuji". Kdo nemusí: "Spíše nedoporučuji"... 6656 ()

Reklama

Reklama