Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový název) (více)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrají:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (více)
(další profese)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Konečně poctivý akčňák co si na nic nehraje v tomto roce. Asi není náhodou, že je z HK produkce kde dokazují, že akci pořád točit umí. Úvodní drsná přestřelka v bance a následná honička přes vybuchující auta naprosto super hlavně co se střihu a kamery týče. Pak tempo trochu povolí a máme tu klasické drama s rukojmími. Pravda preferuju spíš Die Hard koncept likvidování teroristů po jednom před vyjednáváním vyřešeným jedním zásahem. Pravda občas tempo drhne, ale finále je opět nekompromisní. Oceňuji navíc absenci HK nehumoru i toho patosu je tu minimum a hlavně je to realistický. Hvězdu navíc přidávám za neklišoidní konec.70% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Jelikož je dějová linie příliš čitelná, nelze prozrazovat vyzvednutí, či naopak ponížení jednotlivých scén a scénáře samotného, aniž by se neproměnily v nechtěné spoilery... Proto jen konstatuji, že tentokráte Hong Kongská filmová produkce nedokázala dosáhnout ani na snímek, který by bylo možno zařadit alespoň mezi průměrné.... Vidět jednou, stačilo.... 40% a tedy 2 hvězdy. ()

Reklama

brasek 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako filmári spravili to, že tento snímok mi zahral na city a nebol mi ľahostajný osud postáv. Buď som už starý a precitlivelý, alebo sa im podarilo emočne vyrozprávať príbeh. Akcia je vcelku slušná, príbeh zaujímavý a pomerne priamočiary, čo je niekedy na škodu a nevyhneme sa menším "zaváhaniam" ako napríklad lacnej prestrelke v banke. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to jiný akční film, než byste možná z Hong Kongu očekávali, je modernější, méně béčkový, ale docela mu to sedí, a to hlavně díky tomu, že Andy Lau je prostě hvězda jako blázen, a to v tom, jaký je profesionál a zvládne i scény, kde se fakt musí hrát, nejen bojovat. Dobře zvládnutý film, který mě bavil. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THAT DAY, I WATCHED AS YOU ARRESTED MY BROTHER. NOW YOU KNOW HOW HELPLESS I WAS, HOW HOPELESS I FELT." ------------ Ďalší klenot ázijskej kinematografie. Kvalitný film z prostredia jednotky, ktorá sa venuje likvidácii výbušnín. Najlepší aspekt toho všetkého je asi to, že Herman Yau sa moc nesral s pocitmi, nechal zomrieť kohokoľvek chcel. Tým však prirodzene nechcem povedať, že ich nemohlo byť aj viac. Pochvaľujem si mimo iného aj záver. Bol to viac menej kompromis, ktorý uspokojil obe strany – tých, čo explóziu chceli aj tých, čo nie. Na koniec asi už iba jeden postreh – kto by to bol povedal, že po Hongkongu jazdí toľko bavorákov? ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama