Reklama

Reklama

I Am Bolt

Trailer

Obsahy(1)

Z běžecké trati známe Boltův soustředěný výraz, široký úsměv i typické vítězné gesto. Film I Am Bolt jde dál. Odhaluje, kdo je ve skutečnosti muž, který má na kontě devět zlatých olympijských medailí z Pekingu, Londýna a Ria de Janeira, držitel světových rekordů v několika běžeckých disciplínách a mimo jiné také miláček fanoušků ostravského závodu Zlatá tretra. Běžecká legenda poskytla filmařům během natáčení neomezený přístup do svého života a těm se podařilo vykreslit Usaina Bolta jako syna, přítele i týmového hráče. Uvidíme, jak se vyrovnává s nezdary a jak zdolává sportovní výzvy, ale i to, jak odpočívá a čerpá síly mezi nejbližší rodinou a přáteli. Díky řadě záběrů, které natáčel sám slavný sprinter během perných tréninků i mezinárodních závodů, film skládá kompletní obrázek fenoménu jménem Bolt. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

RebekaFox 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou působivě sestříhané Boltovy vítězné momenty z Olympiád a dalších závodů. To člověka až mrazí a říká si, že ten Bolt je prostě fenomenální a živoucí legenda. Dokument tak ukazuje Bolta především jako jedinečného sportovce a celosvětového miláčka. Těšila jsem se ale že se o něm dozvím něco víc. Jaký je jako člověk, jaké jsou jeho slabé stránky a zájmy...určitě nějaké má a nežije přeci jen sportem. Co teprve nějaká ženská! Z dokumentu působí trochu jen jako stroj na vítězství, který kromě trénování a slavení doma na Jamajce, nic jiného nedělá. V dokumentu vystupují dále i jeho rodiče a přátele, ale dohromady se o nich a prostředí ve kterém vyrůstal nedovíme skoro nic. Zajímavá je postava Boltova kouče, ale ten ve výsledku také nedostane příliš velký prostor a v dokumentu má nakonec jen pár záběrů se stopkami v ruce. Zrovna jeho názor na Bolta by mě zajímal, ten by se mohl rozmluvit, kdyby se ho někdo dobře zeptal. Mohl by prozradit něco z tajemství toho jejich neuvěřitelného úspěchu! Celý dokument je bohužel jen takový sestřih Boltových vítězství, běžeckých úrazů a jeho sympatického úsměvu. Je ale pravda, že Bolt je takový sympaťák a je tak přirozený, že i těch 160 minut uběhne docela rychle. O Boltovi se ale nedovíme opravdu nic nového. Je to škoda. Možná je na takový dokument ještě brzo a jednou třeba Bolt natočí o sobě něco sám, co bude stát zato. Na to si tedy počkám!:-) souhlas s komentarem: Tomas_313 *** ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že je to naprosto bezstarostnej týpek, s obrovskym talentem, kterej se baví atletikou.. a nikdy by neřek "JÁ jsem ten nejlepší!! Nikdo jinej, jen já!". Bohužel to tak úplně není.. Ale ono to asi jinak nejde při sportu na takové úrovni a při takovém úspěchu. I tak moje sympatie neztratil. Legend forever... ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí sportovní přípravy Usaina Bolta je stejný, jako on sám - svižný a zábavný. Je zajímavé sledovat, že i nejrychlejší běžec světa je ve své podstatě přerostlý teenager a lenoch, který sice odmaká, co je potřeba pro vítězství, ale příliš se mu do toho nechce, díky čemuž se s Usainem lze ztotožnit ještě více, než dříve na základě jeho sympatických závodních výstupů. Jde o zajímavé a poučné pokoukání pro všechny fanoušky sportu. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám velká očekávání od podobných filmů, a jsem rád, že tentokrát také nebyly. Když někdo řekne All acces v traileru, tak očekávám opravdu pný přístup - tzn. rozhovory s rodinou o Boltovi, trenérem, přáteli a všech důležitých lidech z jeho života. Čekal jsem, že se dozvím něco víc osobního. V podobném dokumentu bych třeba očekával podstatnou část o jeho přítelkyni, kterou prý má už dlouho. Ale ne... vše jen okolo tréninku, závodů a Boltových myšlenkách a motivaci před závody, po nich a podobně. Sestříhané záběry ze závodů jsou efektní, ale nic nového nám nepoví. Dle mého hodně nevyužitý potenciál tématu. Navíc mi řekněte, kdo psal těch 160 minut? Vím v kolik začalo promítání a vím v kolik jsem vyšel z kina. Víc jak 130 minut to nebylo. Mé doporučení - raději si kupte knihu. Je v ní mnohem víc informací a vůbec všeho. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o nejrychlejším muži planety, který dělá lidí šťastnější. Takový je Usain Bolt. Neznám moc lidí, co by ho neměli rádi. Do atletiky přinesl jiný způsob koncentrace, úsměv, neskutečné rekordy a zároveň i pokoru. Velký borec. Co se týče tohoto díla, tak se mi líbily věci z jeho soukromí, tréninkové metody, prostředí i přirozenost jeho nejbližších. To všechno propletené devíti zlatými z OH a velice zdařilý dokument je na světe. Dávám 80%, lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama