Reklama

Reklama

Aventures de Guillaume Tell

  • Francie Guillaume Tell et le clown (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1898, 1 min

Scénář:

Friedrich Schiller (divadelní hra)

Obsahy(1)

Klaun si sestaví panáka, aby si mohl zahrát na Viléma Tella a sestřelit mu z hlavy jablko. Jenže panák ožije a jen tak snadno se nedá. (Snorlax)

Recenze (16)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Záměna panáka za herce asi vyznívala lehce nepřesvědčivě již v roce 1898, ale závěrečný souboj okořeněnýý wrestlingovými chvaty to divákovi vynahradí. Formelíne, vážně myslíš, že si klaun sestavil Viléma Tella? Není to spíš tak, že si klaun chtěl hrát na Viléma Tella?:) ()

anais 

všechny recenze uživatele

"dobrodružství" v názvu je hodně zavádějící. V podstatě se jedná pouze o typicky Meliésovskou taškařici s konstantními přeměnami jednotlivých aktérů děje. Klaun sestavuje figurínu, aby mohl sestřelovat kapustu z její hlavy. Socha ožije a dá klaunovi co proto - hází s ním jako s hadrovým panákem. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vilém Tell a klaun, to jsou počátky filmu v rukách francouzského kouzelníka Georgese Mélièse. Rozverná klaunská zábava má samozřejmě sklony k násilí. Je to rošťácké využití filmového triku k hrátkám rozverné kouzelníkovy nálady. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je 120 rokov staré, je to celkom vtipné. Jedna z tých lepších Méliesových krátkometrážnych kreácií. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Škoda, že neměli na place žiletku, kdyby si ten herec oholil cca 2/3 porostu na tvářích pod očima, byl by od té figuríny k nerozeznání. ()

PetraMishka

všechny recenze uživatele

Klaun si postaví panáka a na hlavu mu dá "jablko", aby ho mohl sestřelit kuší, ale panák ožije a dá mu za vyučenou. Přechody mezi panákem a postavou jsou znatelné, ale občas je ten střih tak rychlý, že to není skoro poznat. A závěrečný wrestling je opravdu super. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nejde o přesvědčivost, ten přechod je náhodou parádní, pak už je teda moc hadrový, ale myslím, že to byl jistě záměr - šlo o to diváky pobavit...Méliésovi typcké hrátky s hlavou, hlavami.....prostě paráda, fascinující i po tolik letech . 114ti.... ()

Reklama

Reklama