Reklama

Reklama

Bob Kick, l'enfant terrible

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1903

Obsahy(1)

Krátky film sleduje jedného hravého pána, ktorý sa najskôr nepridá k ženám a mužovi, ktorí niekam išli. Miesto toho sa hrá s loptou a neskôr si vypije. Vtom sa mu zjaví osoba, ktorá sa premení na inú a poskáče po ňom potom, ako sa ju sa snaží zničiť. V momente, keď zmizne, sa vráti tá skupinka ľudí s ďalším športovým náradím a pán sa opäť zabáva. (Marek1991)

(více)

Recenze (4)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Georges Melies to myslel zcela jinak, jedná se totiž o jedno z prvních rodinných dramat s mysteriózními prvky . Hlavní hrdinkou tohoto smutného příběhu je žena, které se zhroutil svět , manžel se zbláznil ( dítě s vousy) a dcera počala dítě ( dívka se zmuchlanou záclonou v náručí - ono dítě) s šílencem ( tancující voják) . Do děje vstupujeme právě ve chvíli, kdy matka své dceři na příkladu otce ukazuje, co ji čeká za život, voják nechápavě tancuje a otec.- dítě řve, matka to již nevydrží a společně s dcerou odvádí nápadníka o kousek dál, aby si mohly trochu lépe popovídat. A tady přichází to, co je na celém snímku to emočně nejsilnější, ukazuje se totiž, že otec své šílenství jen předstírá, je to totiž obyčejný alkoholik a díky svému bláznovství se může své zálibě věnovat zcela bez výčitek okolí. Ovšem Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.. na scéně se nejprve objeví duch již dávno zesnulého dědečka a milého "tatínka" vyděsí, nicméně ani tato událost není impulzem k tomu, aby se napravil a stává se pouze děsivým varováním před hrůzou, která teprve nastane. Matka se vrací a v rukou třímá osudový předmět symbolizující věčný koloběh života a smrti - kruh .. a na diváka čeká velmi kruté a nemilosrdné rozuzlení jen pro silné žaludky... Slabším a citlivějším povahám opravdu doporučuji se tomuto snímku vyhnout ! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť sa budem omieľať, no znova je to skoro to isté ohľadom trikov, znova som sa nebavil, akurát sa takmer vždy mení prostredie, kde osoba svoje triky predvádza alebo kde ju niekto straší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže je tu nešvár ohľadom krátkeho, infantilného snímečku, pridám aj ja čo to oleja do ohňa. Ochlpenie hornej časti krčnej, čiže hlavovej je u každého rôzne. Či už je to kvôli inteligencii, génom, rase či iným spôsobilostiam, to už nechajme na mudrcov a aktivistov ( aby sa mali z dlhej chvíle do čoho oprieť a pekne všetko cancelovať ). Jedna vec je ale istá, že všetko čo sa od 0 do 99 zderie pod obraz boží, má rovnaké halušky, ako tu ten náš bradatý jedinec. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No vidím, že Marek1991 měl při sepisování obsahu vlčí mlhu, přitom děj filmu je nad slunce jasný: ženy si vyjdou na procházku se svým DÍTĚTEM, které hraje chlap s vousama, což by myslím ale minimálně od Bruknerova výkonu v Cimrmanově Záskoku nemělo nikoho překvapit, přece se nebude kvůli jedný pitomý roli holit že, a zkracovat ruce, nohy, tělo. Notabéne, když ten muž hraje l'enfant terrible, tedy strašlivé dítě, a co může být strašlivější než dítě s fousama, s maskou na obličeji a stejně vysoké jako normální dospělý. Tohle DÍTĚ se napije z flašky, kterou našlo, opije se, a má samozřejmě vidiny, vcelku příšerné (no jo no, holt má smůlu, kdyby bylo l'enfant belle, tak se za prvé vůbec z flašky nenapije a za druhé by mělo představy krásné). Chvíli s nimi bojuje, pak se pro něj vracejí ty ženy, a vše je zase dobré. ()

Reklama

Reklama