Reklama

Reklama

La Pyramide de Triboulet

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1899, 1 min

Obsahy(1)

Georges Méliès jako kouzelník. Tentokrát mu jako magická rekvizita slouží bedna, z které jako králíky vyčarovává jednoho muže za druhým. Nezastavuje za však pouze u toho. Z některých vyčarovaných mužů doslova "vytáhne" muže nové. Všechny jeho výtvory nakonec vytvoří pyramidu a v samotném závěru jsou proměněni v ženy. (Weissik)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Typický rukopis Mélièse je znát, ale dnes už je tato triková taškařice vážně jen úsměvná, nic víc, to vše navíc v nepříliš dobré kvalitě. Světoznámý a uznávaný iluzionista Houdini, pokud viděl, by měli určitě radost, a to nejen z tohoto filmečku. Daniel D. Home už bohužel nemohl, zemřel roku 1889.. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Triky, triky a zase triky. Opravdu povedené obsazení lidí na stupínky pyramidy a jejich přeměna šatů. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kvôli zlej kvalite obrazu v tomto filme som mal pocit, že je snáď o niekoľko rokov starší. Zaujímavý bol pre mňa len jeden trik. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto je ukážkový stop trik v praveku nemej éry. Georges Méliès ako priekopník špeciálnych a vizuálnych efektov opäť učí, ako na to treba. Vlastne len pred každým záberom stopnúť kameru. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ty vole, jakoze dobre triky ma tento filmik, ale inak mi nedal nic. Obraz je katastrofalny, ťažko sa vtedy točili filmy, keď mali len takéto kamery. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kvůli špatnému stavu dochované kopie jsem z toho moc nepochopil. Asi takhle: Šašek se před jakýmsi trůnem chvilku jaře veselí, později vytahuje z krabice sluhy a udělá z nich lidskou pyramidu. Sluhy promění v elegantní dámy. Žádný zázrak to už není. ()

Reklama

Reklama