Reklama

Reklama

Les Quatre Cents Farces du diable

  • angličtina The Merry Frolics of Satan
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1906, 21 min

Obsahy(1)

Dostavník se chystá k na cestu. Když cestující nastoupí, tak se dostavníku ujme samotný satan. Nejpve promění koně ve své druhy a poté ovládne i kočího. Dostavník ovládaný ďáblem se vydává na pekelnou cestu, která začíná na vrcholu sopky. (zdeny99)

Recenze (8)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Všechny tyto staré snímky hodnotím za 3, pokud to není nějaký opravdu extra kousek (4) nebo naopak (2). Jak jsem psal jinde a budu psát v každém komentáři k těmto filmům: nepřísluší nám dnes hodnocení podobných snímků. Tři hvězdy jsou spravedlivý kompromis. Stejně jako uživatel "Hellboy" jsem i já nenašel víc, než 4 minuty filmu. Krásně provedený ďábelský kočár a na tu dobu určitě i dech beroucí podoba ďáblova koňského výtvoru. Odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=DqPgWT8ysew&feature=related ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Meliese a jeho tvorbu mám rád a tohle je snad nejdelší jeho výtvor, který jsem zatím viděl. Já se přidám k těm, kterým se líbí asi nejvíc závěr tohoto snímku a to projížďka „ďábelským dostavníkem“ – zbytek už tak zajímavým pro mne nebyl (z hororového hlediska), ale tím nechci říci, že by to byla špatná podívaná. Kupříkladu potěšil i vláček… ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Z této Mélièsovy taškařice jsem na youtube nalezl opět jen malou část, konkrétně 4 minuty představující přibližně čtvrtinu celého filmu. Satan vezme nějaké lidi na projížďku svým ďábelským povozem taženým kostrou koně. Psychedelický výlet sopkou končí, když propadnou stropem do nějaké místnosti. Co se asi dělo dál? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som zase videl o cca dve minúty dlhšiu verziu, aká je tu komentovaná. No cesty diabla sú nevyspytateľné, možno by nám prezradil, kde sa schováva tých zvyšných desať minút. Pokiaľ je to ale ako hovorí Octavianus, tak asi buďme radi, že sme videli iba to, čo sme videli. Tak mi satan prezradil, kde hladať a musím skonštatovať, že okrem tých nešťastných bláznivých diablikov je to celé plné nápadov (vláčik) a hravé. http://www.youtube.com/watch?v=8udPRJkBvMc ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatímco kolegové zde popisují a hodnotí poslední část krátkého snímku, já jej viděl celý. A nejsem ani trochu nadšený. Zmiňovaná pasáž je totiž zdaleka nejlepší a nejkoukatelnější - po zbytek dlouhých sedmnácti minut tam ďáblové poskakují, pitvoří se, dělají kotrmelce, prostě chovají se jako klasičtí čerti z počátků kinematografie. Nebýt zajímavého výletu v kočáře, vyfasuje tento film ode mě dvě hvězdy, a to ještě jen z úcty k jeho stáří. ()

Zajímavosti (2)

  • Film o dĺžke 300 metrov sa natáčal v ateliéri v Montreuil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama