Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla seriál, který by mě zasáhl a pohltil tak jako Anne with an E. Nevím, jestli je to scénářem, hereckým obsazením, hudbou nebo nádherným prostředím, ale každá epizoda ve mě vyvolávala tolik emocí, že jsem se ne jednou přistihla, jak brečím. Ať už smutkem, dojetím, občas i vzteky kvůli zobrazené nespravedlnosti... Bylo to tak dokonale propracované a plné lásky... Anne má úžasnou osobnost, líbilo se mi dívat, jak se postupně učí, vyvíjí, pracuje na sobě... Jak mění životy ostatních (vlastně úplně všech) a dokáže všechno podat tak rozumně... Udělala jiné lidi i z Marilly a Matthewa a otevřela jim srdce. Líbilo se mi i to, jak byla podaná témata jako rasismus, feminismus, homosexualita... Možná je to stoletím, ve kterém se příběh odehrával, ale všechno to působilo tak skutečně a občas i drsně, vůbec ne jako ty filmy a seriály, které cpou tato témata do svého děje na sílu... Tady to dávalo dokonalý smysl... Cením i to, jak seriál zobrazoval různé druhy výchovy a nabádal diváky jít si za svým srdcem a hlavně spolu mluvit a řešit problémy komunikací. Bavil mě úplně každý díl a jasně, není to seriál pro každého, ale pro lidi, co jsou snílci s hlavou věčně v oblacích, stejně jako Anne, můžu doporučit. S čistým svědomím dávám 100%, protože když mi postavy takhle přirostou v srdci a tolik toho ve mě příběh zanechá, tak nejde jinak. ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý, že po Anne mi v mém životě zbyde opravdu velké prázdné místo... Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co dělá filmové a seriálové umění tak silným a jedinečným... Myslím, že jsem na to přišel. Filmy a seriály jsou vskutku nekonečné, obohacují nás, plní naše nitra, dostávají nás do jiného světa a především nás učí. A to nejlepší, co nás seriál či film může naučit je mít rád lidi. Když díky své síle a lásce v nás vyvolá takové emoce, které všechny okouzlí a my je můžeme rozdávat všude kolem sebe... Anne s E na konci vám takových emocí předá nespočet. Již od prvního dílu mi bylo jasné, že tento seriál mě nepustí. Samotná postava Anne, její zvídavé kouzlo, představivost a její osobnost jako taková zkrátka nemůže nikoho neokouzlit. Všechny úžasné postavy, zápletky, prostředí a veškeré strasti i radosti, které během sledování seriálu prožíváte s Anne jsou jako opravdové. Cítíte s každou postavou, cítíte každý nový nádech nového prostředí a cítíte i veškeré emoce, které se celým seriálem skrze postavy linou. Poslední díl se týká tématu odloučení a nového začátku. Po zhlédnutí posledního dílu jsem stále plný stejných směsicí emocí jako Anne, kdy sama netuší, co jí nový začátek přinese, ale její úžasnou minulost a lásku ke všem, které poznala a ještě pozná nikdy nezmizí. Cítím se úplně stejně. Doufám, že i po rozloučení s tímto seriálem narazím na něco stejně tak milujícího jako Anne s E na konci. Nejen doufám, ale i věřím. Děkuji tvůrcům, že tento seriál přivedli do mého života, předně Amybeth McNulty, která dala Anne nezapomenutelnou tvář a charakter. Tímto mu dávám důstojně sbohem a děkuji za všechno, co mi do života dal a jistě ještě po čase dá. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji seriál o Anně ze Zeleného domu, který se mi líbil, a už není možnost ho nikde vidět. Takže zjištění, že se natočil něco jako remake, mě samozřejmě nalákal. Vybavily se mi některé postavy,děj úplně už nevím... Knihu jsem nikdy nečetla. Každopádně příjemná oddychovka, při které se skvěle relaxuje 🤗 ____ Úprava po shlédnutí 3.série - ježiš já chci další!!! Musím říct, že spousta dílů byla nic moc, místy mi připomínaly Doktorku Quinnovou 🙈 Ale ten konec! Tvůrci odvedli skvělou práci na gradaci celého příběhu 👌🏼🔝 Takhle jsem si dlouho nepobrečela, amen. EDIT: Zjištění, že jsem knihu jako dítě četla 😀 Leč nepamatuji si... ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Nenapadlo mě že budu ve svém cynickém postoji skoro ke všemu sledovat seriál jako je tento. A že se u toho velmi bavím. Skvělý je knižní přednes hlavní hrdinky, herecké výkony jsou přesné a to včetně castingu, dialogy jsou kapitola sama o sobě, hudba je skvělá a kamera by si zasloužila oskara. Je to jako nudný historický román podáván ústy střeštěné protagonistky. 80% Zatím před koncem první série. A tak mám za sebou i sérii druhou a jsem docela hodně překvapen jak málo mě vadí jakékoliv tyhle LBGT a SJW věci. Hlavním důvodem je vše okolo. Hudba, herci, kamera scénář, atmosféra vše. Je vidět jak moc se tvůrci snažili a jak dobří jsou v tom co dělají. Před začátkem třetí řady mě už teď mrzí, že to tou třetí skončí. 80% Také jsem si přečetl knižní předlohu, která rozhodně stojí za to. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama