Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (10)

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál s nádhernou kamerou a exteriery. Co je zde ale opravdu vynikající - je prostorový zvuk v 5.1 DD (+ 2 x surr.height). Prostorovost a dynamika není zde založena na jednorázových a krátkodobých efektech, ale zvukový obraz celkového prostoru je vyloženě vytříbený a jasně zřetelný, a i na středním volume suprově ovládá 3D prostor. A to se málokdy/kde slyší. Jaké by to asi bylo, kdyby série byla v Dolby Atmos ? (u mě 7.2 ). Jinak soudrack od Ages Obel ( i v sériích Dark ) opět podmanivý,mystický - prostě výborný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUČIL HO A BIL... A PONIŽOVAL. NEZNÁME PŘESNOU PŘÍČINU SMRTI, PROTOŽE VÁŠ SYN UTRPĚL MNOHO ZRANĚNÍ.“… /// Severským stylem podaná krimi. Nejde jen vo tu kosu a sníh, ale úplně o všechno. Navíc ten detektiv Cardinal i hezky chladně mluví. A pak příběh, ve kterým jde samo o víc, než jen o vraždy dětí… celkem dost prostoru dostává i pachatel. Jsem chlap. Takže mi celkem imponuje sympatická Karine Vanasse. Pak ta úvodní znělka… ta vám je tak podobná tý z Rapla… Zápletka dobrá, stejně tak psychopati, navíc ta Cardinalova minulost.. líbí se mi to vyšetřování, což je takovej mix pátrání, vrahova chování a sledování oběti. Z tzěch 6 dílů, jsou ty dva poslední mají fakt super gradaci! Možná je to severštější, než některý ty „jejich“ kusy. Navíc to má i takovej lidskej přesah s povedeným fórem na konci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Forty Words for Sorrow“ kterou v roce 2000 napsal Gilda Blunt, neznám. 2.) Jedu ty kusy, ve kterejch maj policajti IQ kolem dvoustovky. 3.) Thx za titule "titulkomat". /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii zatím spíše průměrnejsi detektivka. Zimní atmosféra je parádní a 6 dílů docela uteče a nestihne nudit. Samotný případ ale není dostatečně napínavý a vraha známe už od druhého dílu, takže chybí zvraty, které by diváka více vtahovaly do děje. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Docela fainová detektivka v severským stylu, scény ve sklepě jsou opravdu hnusný, trošku to zkazil ten konec, kdy se děj "přesunul" do Lurd. Kluk, kterýho slečna Exém bodla nožem do břícha přežil nahatej noc a den v mrazu na betonový podlaze garáže, Cardinál dostal zblízka kulku do břicha, střih, nemocnice, taky zdravej jako ryba... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žánrová konkurence je veliká a celý první Cardinalův případ mi bohužel přišel skrz naskrz průměrný (nejspíš je to dáno tím, že takový opravdu je). Mrazivé mi to nepřišlo, atmosféra a prostředí je sice fajn, ale to je tak všechno, po herecké stránce seriál táhne hlavně Billy Campbell, který je skvělý a epizody mají pouhých čtyřicet minut, takže to není zbytečně natahované ještě o něco více. Věznění ve sklepě mi přišlo směšné a i pachatelé mi přišli lehce dementní. Na další sérii se ještě podívám, třeba bude lepší, ale první řada u mně příliš neobstála. 60%. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama