Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (10)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUČIL HO A BIL... A PONIŽOVAL. NEZNÁME PŘESNOU PŘÍČINU SMRTI, PROTOŽE VÁŠ SYN UTRPĚL MNOHO ZRANĚNÍ.“… /// Severským stylem podaná krimi. Nejde jen vo tu kosu a sníh, ale úplně o všechno. Navíc ten detektiv Cardinal i hezky chladně mluví. A pak příběh, ve kterým jde samo o víc, než jen o vraždy dětí… celkem dost prostoru dostává i pachatel. Jsem chlap. Takže mi celkem imponuje sympatická Karine Vanasse. Pak ta úvodní znělka… ta vám je tak podobná tý z Rapla… Zápletka dobrá, stejně tak psychopati, navíc ta Cardinalova minulost.. líbí se mi to vyšetřování, což je takovej mix pátrání, vrahova chování a sledování oběti. Z tzěch 6 dílů, jsou ty dva poslední mají fakt super gradaci! Možná je to severštější, než některý ty „jejich“ kusy. Navíc to má i takovej lidskej přesah s povedeným fórem na konci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Forty Words for Sorrow“ kterou v roce 2000 napsal Gilda Blunt, neznám. 2.) Jedu ty kusy, ve kterejch maj policajti IQ kolem dvoustovky. 3.) Thx za titule "titulkomat". /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii zatím spíše průměrnejsi detektivka. Zimní atmosféra je parádní a 6 dílů docela uteče a nestihne nudit. Samotný případ ale není dostatečně napínavý a vraha známe už od druhého dílu, takže chybí zvraty, které by diváka více vtahovaly do děje. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žánrová konkurence je veliká a celý první Cardinalův případ mi bohužel přišel skrz naskrz průměrný (nejspíš je to dáno tím, že takový opravdu je). Mrazivé mi to nepřišlo, atmosféra a prostředí je sice fajn, ale to je tak všechno, po herecké stránce seriál táhne hlavně Billy Campbell, který je skvělý a epizody mají pouhých čtyřicet minut, takže to není zbytečně natahované ještě o něco více. Věznění ve sklepě mi přišlo směšné a i pachatelé mi přišli lehce dementní. Na další sérii se ještě podívám, třeba bude lepší, ale první řada u mně příliš neobstála. 60%. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že takových seriálů, je v poslední době dvanáct do tuctu. Neurazí, rozhodně se na to dá koukat bez krvácení z očí, ale neobsahuje nic speciálního, co by ho povyšovalo nad jiné seriály, podobného střihu. 55 % ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál s nádhernou kamerou a exteriery. Co je zde ale opravdu vynikající - je prostorový zvuk v 5.1 DD (+ 2 x surr.height). Prostorovost a dynamika není zde založena na jednorázových a krátkodobých efektech, ale zvukový obraz celkového prostoru je vyloženě vytříbený a jasně zřetelný, a i na středním volume suprově ovládá 3D prostor. A to se málokdy/kde slyší. Jaké by to asi bylo, kdyby série byla v Dolby Atmos ? (u mě 7.2 ). Jinak soudrack od Ages Obel ( i v sériích Dark ) opět podmanivý,mystický - prostě výborný. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Docela fainová detektivka v severským stylu, scény ve sklepě jsou opravdu hnusný, trošku to zkazil ten konec, kdy se děj "přesunul" do Lurd. Kluk, kterýho slečna Exém bodla nožem do břícha přežil nahatej noc a den v mrazu na betonový podlaze garáže, Cardinál dostal zblízka kulku do břicha, střih, nemocnice, taky zdravej jako ryba... ()

vopajslikova 

všechny recenze uživatele

Zase jeden seriál, který rozvlekle nabízí kromě zimy týrání a mučení, nechutnosti a mrtvá zvířata. Ne, takhle si dobrou krimi nepředstavuji. ()

Reklama

Reklama