Reklama

Reklama

Káva a cigarety II

  • USA Coffee and Cigarettes II
Krátkometrážní
USA, 1989, 8 min

Obsahy(1)

Další krátkometrážní počin Jima Jarmusche nazvaný "Coffee and Cigarettes (Memphis version)" opět zobrazuje prostředí zaplivané kavárny, kam přišli dva mladí černošští sourozenci (Joie a Cinqué Lee) popít trochu kafe a vykouřit několik cigaret. Steve Buscemi coby vtíravý "číšník" si přisedne, aby povyprávěl svou teorii o Elvisovi. S velkým zájmem se jeho povídání nesetká, možná i kvůli ne zrovna dobré náladě obou sourozenců. (Grunge)

(více)

Recenze (31)

maaan 

všechny recenze uživatele

"My favorite Elvis quote is, 'The only thing colors can do for me is shine my shoes.' I don't think the King said that. See, I think it was his evil twin." ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: To jsou tvoje boty !! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu velkej kvalitativni posun. Dej se tentokrat odehrava v mnohem hezci, i kdyz porad nic moc kavarne, opet se tu keca o kafi, cigaretach a tentokrat i o Elvisovi a oblikani. Coz by samo o sobe jeste zadnej zazrak nebyl, ale tentokrat se tenhle kratas muze oprit o perfektni herce, mezi dvojcatama to totiz paradne jiskri a Buscemi je perfektni prudic. Akorat tu chybi nejaka pointa, Buscemi proste vypadne. Nicmene tahle Kava a cigarety me bavili. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se mi zdá o něco lepší než první. Má to podnázev Memphiská verze. Hrajou tam vedle Steva Buscemiho i Joie Lee a Cinqué Lee, který se neustále hádají a mají opačné názory. A až se tam připlete Steve, to je teprve něco. Je to aspoň delší a to se mi zdá lepší. Člověk o nich víc zjistí. Připomíná mi to hádky mezi mnou a bráchou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Steve Buscemi vypráví historku o zlém dvojčeti krále rokenrolu, nemůže to být špatné. A taky že není. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z povídek mistra Jarmusche. Já mám Buscemiho rád, takže povídka o Elvisovi mi zkrátka přijde dobrá. :) Ale to kavárenské prostředí..toho se nemůžu nabažit. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Škoda toho konce, čekal jsem marně nějakou poentu. Pořád povedená povídka, ale z celé Jarmuschovo galerie je to jedna ze slabších. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vtipné, založené na kontrastoch. Baliace cigarety obyčajné cigarety, dobré a zlé dvojča. K tomu všetkému geniálny Steve Buscemi, ktorý rozpráva svoju teóriu o zlom Elvisovom dvojčati a dvojičky - Joie Lee a Cinqué Lee, ktoré sa neustále hádajú. Všetko v excelentnom háve alá Jarmusch. " myslím, že tohle Elvis neřekl, to bylo určite jeho zlé dvojče" ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Twins part - jedna z mojich oblubenych, sice Steve hlavnu rolu nehra...ale svoj cas vyuzil na plno...a pekne bavil. Yop, pan herec!!! nazdar ()

Reklama

Reklama