Reklama

Reklama

David Attenborough: Zoo Quest v barvě

(TV film)
  • Velká Británie Zoo Quest in Colour

Obsahy(1)

Díky senzačnímu objevu ve filmových archivech britské BBC si můžeme poprvé užít to nejlepší z prvních dobrodružství Davida Attenborougha v barvě. Vychutnejte si jedinečné záběry, které provází poutavý příběh o tom, jak vznikal přelomový přírodovědný seriál ZOO Quest. Jeden z nejpopulárnějších televizních pořadů své doby měl premiéru v prosinci 1954 a stal se ideálním odrazovým můstkem pro dlouholetou, výjimečnou kariéru mladého moderátora a dokumentaristy Davida Attenborougha. ZOO Quest naprosto změnil způsob, jakým jeho diváci nahlíželi na svět. Odhalil divoká zvířata i kmenová společenstva, která předtím nebyla nafilmována, nebo která dokonce dosud ještě nikdo neviděl. Protože se ZOO Quest vysílal deset let před rozšířením barevné televize do Velké Británie, všeobecně se předpokládalo, že se pořad natáčel černobíle. Ale opak je pravdou! Tento speciální celovečerní film představuje špičkové pestrobarevné záběry ve vysokém rozlišení, doplňuje je novými informacemi ze zákulisí a vrací se k velkolepým dobrodružstvím ZOO Questu v Západní Africe, v Guyaně nebo na Komodu. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

loki5 

všechny recenze uživatele

60 let starý dokument a přesto je fascinující ho sledovat. Krásný náhled do historie a počátků. Věřím že nebýt těchto lidí byl by svět dokumentů značně jiný. A když si člověk vezme, že David točil první dokumenty v době kdy u nás začínala vysílat televize je těžké si představit někoho kdo pro dokumentární tvorbu udělal víc. ()

Mike_Doe 

všechny recenze uživatele

Z bohatej televíznej histórie Sira D.A., je toto jeden z najzaujímavejších dokumentov. To čo ukázali farebné negatívy filmov po remasterizácií, sú fakt kvalitné snímky plné detailov z prírody. Ťažko uveriť, že to bolo natočené v 50´s. Tu sa potvrdzuje, že ak ste dobrý tím (tu 1 + 1), je možne dosiahnuť nevídané výsledky. Videné niekoľko-krát a už teraz sa teším na knihy. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dnes pro vás máme trochu jiný program... –––– Občas sa to v histórii filmu stane, že sa náhodou nájde filmový záznam, o ktorom sa predpokladalo, že neexistuje. Stalo sa to aj v BBC a našiel sa farebný záznam s Davidom Attenboroughom vo výnimočnej kvalite, ktorý po reštaurovaní vyzerá takmer akoby bol natočený dnes. Tak vidíme mladíka Davida pri prvých pokusoch o dokumentárny film, nešikovnú manipuláciu s divými zvieratami, ktorú by si dnes žiadny dokumentarista nedovolil, alebo domorodcov, ktorí dnes už majú v rukách mobily alebo kalašnikovy. Dokument je hlavne náhľadom do zákulisia filmovania prírody a domorodých kmeňov spred päťdesiatich rokov s pútavým výkladom Davida a jeho vtedajšieho kameramana. –––– Na ochranu přírody se nemyslelo. Nikdo neřešil, že by zvířata mohla třeba i vyhynout. Dnes by něco takového nepřipadalo v úvahu. –––– Není tam dost světla. Je tam šero! Natáčet tady půjde, jenom když tam vykácíme stromy! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to fascinující. Fascinující je to nejen proto, že je úžasné vidět Zoo Quest v barvě (ale i černobíle, protože tenhle pořad je fakt legenda, kterou jsem neviděl a ani nedoufal, že se to někdy změní), a zkoumat celou jeho historii, kontext minisérií a tvorby, ale taky tím, jak David Attenborough naháněl divou zvěř a pak jí vozil do studia kdesi v Anglii. Zajímavé. A ačkoliv je Zoo Quesr starý přes šesesát let, ty záběry jsou pořád neskutečně úchvatné, i když vlastně nejsou ničím zajímavé. A David byl zamlada stejnej řízek jako teď, to jeho nadšení muselo být nakažlivé i tenkrát... 100%. Zajímalo by mně, kolik se z toho pořadu zachovalo potom, co BBC zlikvidovala archivy. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Mladičký Attenborough, coby rodící se hvězda BBC a dávno odvanutý svět z před šedesáti let v unikátních znovuobjevených barevných záběrech z pionyrských let přírodopisných dokumentů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama