Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletý Albert (Haley Joel Osment) vyrůstá v blýskavém světě flitrů a barových tanečnic, obklopen leskem Las Vegas. Když se jeho krásná a svobodná matka stane nešťastmou obětí náhodné autonehody, je poslán na výchovu k její nevlastní sestře, černošce Harriet (Whoopi Goldberg). Pouhé čtyři a půl hodiny letu od bájného a báječného Las Vegas leží ponuré a nudné město Newark, kde Harriet bydlí. Pragmatická černoška ve středních letech, právě se snažící rozšířit svůj velkoobchod s nádobím, si s Albertem do náruče zrovna nepadne. Představuje totiž klasický protipól iluzivního světa šoubyznysu - zastupuje životní styl a prostředí postavené především na "obyčejné" práci, výkonnosti a racionalitě. I Harriet je negativně poznamenána svým dětstvím. Není přímo necitlivá, jen se dlouho nedokáže zbavit všedních pracovních starostí a malý klouček představuje ve stereotypu jejího osamělého žití pořádnou porci nových starostí a změn. Naštěstí si Albert s sebou přiveze imaginárního přítele, kterého vidí pouze on a nikdo jiný - milého francouzského obra jménem Bogus (Gérard Depardieu). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komedie to skutečně není ani náhodou. Pochopila jsem, že filmům, které jsou jen o malinko hloupější, než červená knihovna, se říká rodinné. Tohle je ukázkový příklad rodinného filmu. Červená knihovna byla vázána v přebalech z červeného plátna, v čem jsou vázány tyto filmy, raději nechci vědět. Přitom samotný námět dával prostor k obrovské hravosti a fantazie tvůrců se mohla vyřádit. Zdá se, že žádnou nedisponují. Vzniknul fádní šedivý snímek, z nějž si snad do druhého dne budu pamatovat pouze taneční scénu. To ostatní byl pouze pšouk, který vymizí do několika minut. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu přelud v dětských filmech. Malého Haley Joel Osmenta ve své době strkali, kam to jen šlo, a tak se octnul i ve společnosti Gérarda Depardieua a Whoopi Goldberg. Film však nebude bavit žádnou diváckou kategorii. Pro děti je málo hravý a atraktivní, pro dospělého je to nuda se vším všudy. Sympatický Depardieu chce být zastoupením právě té hravosti, která filmu citelně chybí, coby neviditelný a imaginární přítel malého klučiny. Jenže nějak ho brzdí scénář a režie, a tak se z dobře míněné kreace stává jen sled ztrapnění velmi kvalitního herce, který tohle nemá zapotřebí. Tři herecké hvězdy svoji účastí film z bídy zvedají jen minimálně, ale hlavně je film selháním jako celku, který nenavodí dobrý divácký zážitek. Film prostě nebaví. 20% ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je důkazem, že ani ty nejlepší ingredience nutně nemusí dohromady vytvořit delikátní sousto. Haley Joel Osment je vynikající představitel dětských rolí, který mě vždycky strhne. Tentokrát nic. Whoopi a Gérard mnohokrát dokázali, že hrát umí...ale zde jaksi nemají co. Norman Jewison nesčetněkrát předvedl, že je přinejmenším zručný režisér, ale tentokrát se mu to nějak vymklo z rukou. Tak co tu vlastně nefunguje? Milné je už žánrové zacílení filmu. Komedie to není, romantický film stěží a fantasy jen omylem. Je to takový prapodivný a unylý hybrid výše uvedeného a to ještě předžvýkaný, doslovný a plný klišé. Takže scénárista by si zasloužil pranýř. Nebo ještě lépe, naordinoval bych mu projekci tohoto filmu po dobu jednoho týdne nepřetržitě. Myslím, že by se, co se napětí týče, docela poučil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nepoutavá nuda, ve které mě iritovali snad všichni, od kouzelnické bandy, přes protivnou Goldbergovou až po malého buclatého Osmenta. Tak jako neviditelný hromotluk nestačil na oživení jednoho z nejbanálnějších motivů rodinných komediodramat, tak Depardieu, ač uvolněný a jako vždy okouzlující sympaťák, nestačil na vyvážení všech těch křečovitě protivných postav. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hovadinu a nemýlil jsem se. Bezefektní ptákovina určená jen dětem. Ale i o tom pochybuji, že by si ten paskvil našel v dnešním dětském světě místo. Obyčejný film v podstatě o ničem a to ještě autoři nudí dlouhou stopáží. Asi neví o paragrafu týrání dětí. Hluboce podprůměrný snímek patřící jedině do odpadu. Nova08110910237/10502 ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama